Unga vuxna blir ekonomismarta

Bild

Under en tvådagarsutbildning på Utvecklingscentrum+ fick unga vuxna lära sig om konsumenträtt, reklam och marknadsföring, vardagsekonomi, sparande och samboregler.

- Utbildningen som heter Ekonomismart ger deltagarna bättre förutsättningar att hantera den ekonomiska sårbarhet som följer i spåren av arbetslösheten, säger Katrin Rundström, projektledare och utbildare.

Utbildningen är en gemensam satsning av Konsumentverket, Finansinspektionen, Folkuniversitetet och Sparbanksstiftelserna Alfa, Kronan. Konceptet ska hjälpa unga vuxna att bli medvetna konsumenter med verktyg att göra aktiva val och upprätthålla en hållbar ekonomi. Ekonomismart är också tänkt att inspirera och hjälpa kommunerna att satsa på det förebyggande arbetet varför såväl kommunens budget- och skuldrådgivare samt konsumentvägledare deltog under utbildningsdagarna.

- Utbildingen var extremt bra samt lärorikt för oss ungdomar, man fick reda på väldigt mycket viktig information gällande ekonomi, budget, lån samt kreditbetalning och avbetalning med faktura, säger Sofia Johansson som var en av deltagarna.

Sofia tycker också att anledningen till att det är så viktigt för ungdomar att veta är för att det ska få mer koll gällande ekonomi, budget samt hur det egentligen ligger till när man tar lån, kreditbetalning samt fakturabetalning.

- De som höll själva utbildningen förklarade alla moment riktigt bra samt noggrant, de gjorde även utbildningen rolig, säger Sofia.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson