• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Berättelsen om när Lövåsens förskolebarn blev skräpplockarhjältar

Berättelsen om när Lövåsens förskolebarn blev skräpplockarhjältar

Bild

En morgon kom Trulle på besök på Lövåsens förskola, hon var ledsen och arg för det är så mycket skräp och glas i området och skogen där hon bor. Hennes kompis rådjuret hade skurit sig på glas när hon låg och vilade sig i en glänta. Någon måste göra nåt! Därför bestämde hon sig för att be barnen om hjälp. Klart vi ville hjälpa till!

Dags för aktion

Med sig hade Trulle sopsäckar där kunde vi lägga allt skräp vi hittade. Laddade gick vi ut i skogen och området runt förskolan. Vi kom bara utanför staketet innan vi hittade massor av skräp.

Fem säckar skräp efter skogsturen med fyra barn. Den andra gruppen hade hittat minst lika mycket. Det var blandat papper, massor av glas, gamla trasiga paraplyer och en gammal VHS-spelare. Usch, tycker barn och pedagoger på Lövåsens förskola.

Trulle tackade oss för hjälpen och gav oss var sin tatuering som TACK!

Så varför ska man plocka skräp?

Vi tror att den som plockat skräp undviker att skräpa ned i fortsättningen. Vi tror också att det är lättare att ta till sig globala miljöproblem om vi själva är med och påverkar vår närmiljö.

Under Håll Sverige Rents Skräpplockardagar är barn och ungdomar med i ett positivt förändringsarbete och gör skillnad själva. Dessutom är Skräpplockardagarna ett ypperligt tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som till exempel nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson