Unikt fynd i valvet på Bäckeskolan

Bild

Så här såg kuvertet ut som Susanne hittade.

Innan skolstarten städade rektor Susanne Kinhult i närarkivet på Bäckeskolan. Gömt under en del andra papper låg ett kuvert med texten "Öppnas år 2010". Det stod också ett par namn på lärare och att det gällde årskurs 6 på Bäckeskolan 1995.

Efter att ha pratat med en av de omnämnda lärarna fick Susanne information om att det nog gällde en uppgift eleverna gjort kring framtiden. Susanne och hennes arbetslag öppnade kuvertet och fann då brev skrivna av eleverna i årskurs 6 år 1995. Breven handlade om vad de trodde de jobbade med och hur deras familjesituation såg ut samt var de bodde och hur samhället fungerade år 2010. En hel del uppfattningar kring EU figurerade i breven och det är ju inte så konstigt med anledning av att Sverige gick med i EU från 1 januari 1995 och att det var folkomröstning om EU-medlemsskapet 1994.

Några av eleverna drömde om att bli hockeyproffs eller fotbollsproffs. Jag kan ha fel, men jag tror inte att det blivit några proffs inom dessa sporter från Bäckefors, eller?

Susanne försöker nu att komma i kontakt med eleverna som gick i sexan 1995. Känner du någon som du tror kan vara en av eleverna eller om du själv är en av eleverna så vill vi att du kontaktar Susanne för att få ditt framtidsbrev. I samråd med några av eleverna som bor kvar i Bäckefors, meddelar Susanne att det planeras en återsamling av klassen under oktober månad och att inbjudan skickas ut.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson