Återvinningsstationen vid Kunghällsplan tas bort

Bild

Återvinningsstationen vid Storgatan 42 vid Kunghällsplan i centrala Bengtsfors tas bort den 1 september med hänsyn till att bostäder ska byggas på platsen. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) arbetar med att hitta en ersättningsplats och hänvisar tillsvidare till andra återvinningsstationer i området.

– Vi har gjort ett ambitiöst arbete med att hitta alternativa platser för återvinningsstationen, men inte lyckats. Det är viktigt att bereda plats åt nya bostäder i centralt läge och då var placeringen vid Kunghällsplan självklar. Vi är medvetna om att det kan uppkomma vissa svårigheter på grund av stängningen, säger Christina Lundqvist ordförande i kommunstyrelsens tekniska utskott.

– I gott samarbete med kommunen arbetar vi nu för att hitta en ersättningsplats, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – Under tiden anpassar vi tömningar för de återvinningsstationer vi närmast hänvisar till. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att lämna sina förpackningar och tidningar. Miljömässigt är det vinst - varje gång man återvinner. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen hänvisar tillsvidare till återvinningsstationerna vid Fabriksgatan-Industrigatan (sidan södra) och vid infarten till Majbergsdal.

Återvinningsstationer är till för att hushåll och privatpersoner ska kunna lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning. Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunktlänk till annan webbplats. Grovsopor lämnas till Nolängens återvinningscentral.

I det större perspektivet bidrar återvinning av förpackningar av olika material till att vi aktivt sparar på jordens resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar. Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som, på uppdrag av producenter verksamma i Sverige, samlar in och ser till att förpackningar och tidningar återvinns. Det görs bland annat via 5 800 insamlingsplatser runt om i hela landet.

För ytterligare information: Ulla Krohn, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen Tel: 08-566 144 04 ulla.krohn@ftiab.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson