Åttondeklassare ”reser” till Kina

Bild

Marcus Haraldsson föreläser för årskurs åtta.

Som en fortsättning på förra terminens lyckade samarbete om gränsöverskridande berättelser tillsammans med äventyraren, journalisten och fotografen Marcus Haraldsson får nu elever i årskurs åtta på Bengtsgården göra en fiktiv cykelresa till Kina, även denna gång med handledning av nämnde äventyrare.

Projektet, som startade med en föreläsning av Marcus Haraldsson, är ämnesövergripande vilket innebär att man kommer att arbeta med det i såväl svenska som SO och teknik. Under föreläsningen inspirerade Marcus eleverna med berättelser om sina egna cykelturer genom Kina och sina dagboksanteckningar från äventyret.

Under projektet ska eleverna skriva dagböcker och bygga modeller av cykelkärror för den fiktiva resan. De kommer också att få en lektion i kinesiska av David He, lärare på Strömkullegymnasiet.

Den 7 oktober avslutas projektet i skolans aula med en utställning av elevernas cykelkärror. Marcus Haraldsson kommer även att läsa upp elevernas dagböcker.

Arbetet är bidragsfinansierat genom projektet ”Skapande skolalänk till annan webbplats” med Kulturrådet som huvudman och leds av läraren Birgitta Hellman.

Om Marcus Haraldsson:

Uppvuxen och numer bosatt i Steneby, Bengtsfors kommun

Gett ut böckerna: Paddla i Dalsland 2013, En linje över Kina 2007, Chinese Water Scarcity as a Source of Cooperation? 2003

Varit aktuell i utställningarna: Project Borders 2012-2013, Across African Borders 2010-2013 och En linje över Kina 2008-2009.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson