Bäckeparken invigd

Torsdagen den 22 oktober invigdes aktivitetsparken i Bäckefors. Till invigningen hade ca 150 förväntansfulla barn och vuxna samlats. Invigningstalade gjorde Iris Nouwt, från arbetsgruppen för aktivitetsparken, Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande och Susanne Kinhult, rektor för Bäckeskolan. Alla klasser på Bäckeskolan har fått rösta om vad aktivitetsparken ska heta och namnet blir Bäckeparken.

Den i Bäckefors välkända Räven kom smygande och fick klippa invigningsbandet och sedan rusade alla barnen in och tog över lekplatsen.

Alla barn bjöds på korv och bröd, saft och var sin ballong. De vuxna bjöds på kaffe och pepparkaka av herrarna från Bäckefors Framtids- och Hembygdsförening.

Projektet är en del av kommunens arbete med att göra kommunen attraktivare genom satsningar på den offentliga miljön.

Idéen om aktivitetsparken kom upp som svar på frågan vad Bäckeforsborna ville göra för att öka Bäckefors attraktivitet. Idéen har utformats av en lokal arbetsgrupp från Bäckefors Framtids och Hembygdsförening. Tanken med aktivitetsparken är att göra området till en mötesplats för alla åldrar som inbjuder lek och rörelse. Närheten till centrum, skolan, förskolan och sporthallen gör området till en naturlig samlingsplats. Under 2016 planeras att utöka aktivitetsparken med en grillstuga, en BMX-bana och ett utegym.  

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson