Fjärilar och trollsländor på Enebacken

Bild

Foto: Anna Sandström

Nu är de invigda – de nya avdelningarna; Fjärilen och Trollsländan på förskolan Enebacken i Dals Långed. Barnen på de tre ”gamla” avdelningarna uppvaktade de nya avdelningarna med sång och egenhändigt gjorda tavlor. Från kommunstyrelsens utbildningsutskott överlämnades böcker och blommor. Av enhetschef Susanne Kinhult fick avdelningarna varsin uteblomma med dekorationer av fjärilar och trollsländor för att hjälpa barnen att hitta rätt så här i början.

Invigningen leddes av ordförande i kommunstyrelsens utbildningsutskott, Lena Grönlund som klippte bandet och överlämnade presenter. Utöver förskolepersonalen och barnen var tjänstemän och politiker från kommunen samt representanter från närmsta grannen Stenebyskolan inbjudna. Barnen fick glass och övriga bjöds på kaffe och tårta.

Med tillbyggnaden finns plats för totalt 90 barn på Enebacken, jämfört med tidigare 60 platser. I och med öppningen av de nya avdelningarna stängs avdelningen Grodan som varit utlokaliserad på Ekhagsskolan.

Väl anpassade lokaler

De nya avdelningarna är sammanbyggda med de gamla och ligger i husets ände närmast skogen. Inne i lokalerna har man fokuserat på att få bort så mycket ljud som möjligt. Bland annat har man lagt in ljuddämpande golv samt beställt möbler med ljuddämpande effekter. I energibesparande syfte har det installerats belysning som tänds och släcks med automatik när någon går in och ut ur de olika rummen. Fönstren mot utegården sitter lågt ner på väggen för att barnen ska ha möjlighet att se ut. Tvättrummen är försedda med glaspartier för att personal som arbetar vid skötbordet ska kunna överblicka aktiviteter i matsal/allrum.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 november 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson