Göran Eriksson blir ny kommunchef

Göran Eriksson anställs som kommunchef i Bengtsfors kommun.

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att anställa Göran Eriksson som kommunchef i Bengtsfors kommun. Han kommer efterträda Solveig Andersson som går i pension. Göran har tidigare jobbat som bland annat chef för Arbetsförmedlingen i Dalsland.

Göran Eriksson bor i Vänersborg med sin familj och kommer att pendla till jobbet i Bengtsfors, något han är van vid sedan tidigare. Han har varit anställd inom Arbetsförmedlingen sedan 1997 och haft olika uppdrag inom organisationen bland annat som AF-chef för norra Dalsland och som personalspecialist med inriktning chefsrekrytering/chefsutveckling samt arbetsmiljö och kompetensfrågor.

Han är utbildad studie- och yrkesvägledare vid Lunds universitet och har även läst statsvetenskap och pedagogik. Göran har även arbetat som studie- och yrkesvägledare på främst gymnasium under ett antal år.

- Det känns jättespännande och roligt att få det här uppdraget. Det känns också bra att kommunstyrelsen var eniga om att anställa mig. Jag ser fram emot att jobba kommunalt och komma nära den lokala politiken här i Bengtsfors. Jag kommer att starta med att lära mig mer om verksamheterna, säger Göran Eriksson.

-Jag ser fram emot samarbetet med Göran. Det har varit en lång process och jag är nöjd med slutresultatet, säger kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson.

Göran Eriksson börjar sin anställning den 18 april i år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 september 2016
Sidan publicerad av: Kerstin Sannebro