• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Kommunalråden från Åmål och Bengtsfors uppvaktar minister Anders Ygeman (S) kring polissituationen i Dalsland

Kommunalråden från Åmål och Bengtsfors uppvaktar minister Anders Ygeman (S) kring polissituationen i Dalsland

Michael Karlsson (S) och Per Eriksson (S)

På måndag 15 februari åker kommunalråden i Åmål och Bengtsfors, Michael Karlsson (S) och Per Eriksson (S), till Stockholm för att träffa inrikesminister Anders Ygeman (S) med anledning av oron för minskad polisnärvaro i Dalsland.

Bakgrunden till besöket hos Anders Ygeman är den oro som finns för att den polisiära närvaron i Dalsland är på väg att minska ytterligare.

-Det känns positivt att vi får komma på ett möte och framföra vår oro kring den nya polisorganisationen. Vi vill att det ska vara tryggt och säkert för våra invånare, säger Per Eriksson (S) kommunalråd i Bengtsfors.

-Min ingång i det här är att det redan är färre poliser än för 10 år sedan. Samtidigt finns utmaningarna för hela samhället även här, säger Michael Karlsson, (S) kommunalråd i Åmål.

Kontakten med regeringskansliet togs genom ett initiativ från Bengtsfors kommun. Med vid besöket är också Ingela Andrée lanthandlare från Gustavsfors och Jan Pedersen som representerar grannsamverkan i Gustavsfors. Syftet med mötet är att få en uppfattning om inrikesministerns syn på den polisiära närvaron i mindre kommuner, och vad som är statens och kommunens ansvar för tryggheten i samhället. Problematiken kring rekryteringen av poliser till mindre tätorter är en annan fråga som kommunalråden vill lyfta med Anders Ygeman.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 september 2016
Sidan publicerad av: Kerstin Sannebro