Till dig som har hemtjänst

Bengtsfors kommun kommer att införa ett system med nya lås för dig som har hemtjänst. Systemet innebär att hemtjänstpersonalen kan öpp­na och låsa din dörr med en speciell mobiltelefon. De nya låsen kom­mer att öka säkerheten för dig och förenkla nyckelhanteringen för per­sonalen. Systemet ska införas successivt under våren 2016.

Vi monterar en låsenhet på din ytterdörr

Vi kommer att montera en låsenhet på insidan av din dörr, ovanpå låsvredet. Vi hör av oss för att boka en tid med dig. Kommunen bekostar monteringen.

Du använder din nyckel precis som vanligt

Låsenheten kommer inte att påverka ditt vanliga lås. Du kommer att kunna använda din nyckel precis som vanligt. När låsenheten monteras görs ingen åverkan på dörren. När du inte längre behöver hjälp av hemtjänsten monteras låsenheten ned och dör­ren återställs som den såg ut innan.

Hög säkerhet – så fungerar låsenheten!

När hemtjänstpersonalen knackar på din dörr aktiveras låsenheten och hemtjänstpersonalen kan låsa upp din dörr med hjälp av en speciell mobiltelefon. Det går inte att öppna med vilken mobiltelefon som helst. De som används är hemtjänstens godkända mobiltelefoner som har hög säkerhet. Endast behörig personal har tillgång och kan använda mobil­telefonerna.

Vill du ha mer information?

Om du har funderingar kring den nya låstekniken är du välkommen att kontakta:

Enhetschef: Sarah Eriksson
Telefon: 0531-52 66 29
E-post: sarah.erikssson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2016
Sidan publicerad av: Kerstin Sannebro