Kinaresa genomförd

Möjligheten att marknadsföra Strömkullegymnasiet för att locka kinesiska elever att välja skolan som utbildningsplats i framtiden är en del i den satsning på utbyte med Kina som Bengtsfors kommun genomför. Strömkulle har nyligen genomfört en studieresa där det också fanns möjlighet att marknadsföra sig på plats.

Sju elever, rektor, programansvarig för Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt kommunstyrelsens ordförande och kommunens kontaktperson i Kina-frågor tillika lärare i kinesiska på skolan deltog i studieresan.
Genom resan fick fyra elever som valt kinesiska möjlighet att träna och använda språket, samt lära sig mer om kinesisk kultur. Samtidigt som tre elever som läser livsmedel och restaurangprogrammet fick en möjlighet att lära sig om kinesisk matlagning och matkultur.

Resan var ett unikt tillfälle för skolans elever att utbyta kunskaper med kinesiska elever. Dessutom är det ett sätt att locka till sig framtida elever från Kina. Bland annat besöktes Shanghai Vocational School, där intresset för ett framtida samarbete var stort. Gruppen gjorde också företagsbesök både på hotell och inom besöksnäringen. Resenärerna hann även med besök på kinesiska muren, himmelska fridens torg och den förbjudna staden

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2016
Sidan publicerad av: Kerstin Sannebro