Knack, knack på dörren, vem där? Jo räddningstjänsten!

Bild

Räddningstjänsten kommer under en period med start i december att göra hembesök i Bengtsfors tätort. Syftet är att säkerställa att det finns ett bra brandskydd i er bostad. Vid besöket pratar vi om utrustning för att förebygga brand men också om hur ni hanterar en eventuell brand. Genom besöken hoppas vi kunna öka er kunskap om brandskydd i hemmet för att förebygga och förhindra en oönskad händelse.

Hur går ett hembesök till?

Våra besök föregås alltid av information i brevlådan med ungefärlig tid för besök. Du får besök av en ur personalstyrkan vid räddningstjänsten som kommer att prata om vikten av att ha ett bra brandskydd i bostaden. Vi kommer därefter gå i genom bostadens brandskydd och framförallt titta på hur det ser ut med brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Vi svarar också på eventuella frågor efter bästa förmåga.

Vem är det som kommer?

En ur personalen vid räddningstjänsten i Bengtsfors kommer att besöka dig. Personen känns igen genom klädsel med vår logotyp, legitimation samt utryckningsfordon vid besöket.

Om jag inte vill få besök av räddningstjänsten eller om tiden inte passar, hur gör jag då?

På lappen du får i brevlådan finns mer information samt telefonnummer till oss så att du kan ringa och avboka. Du kan också tacka nej till vårt besök när vi knackar på hos dig.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2016
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson