Nobelfestligheter på våra äldreboenden

Gullan Eriksson och Aina Sjöberg

Gullan Eriksson och Aina Sjöberg på Solbackens äldreboende lät sig väl smaka av den uppdukade trerättersmenyn under firandet av Nobeldagen.

Det börjar bli en tradition att fira Nobeldagen på våra äldreboenden. För tredje året i rad uppmärksammas den genom att boende och personal tillsammans äter en trerättersmeny. Olika former av underhållning ingår också i konceptet.

På äldreboendet Solbacken var man cirka 40 boende och 10 personal som deltog i festligheterna. Under middagen presenterade enhetschef Birgitta Jonasson de olika pristagarna och gästerna fick lyssna till sång av Helena Olsson från Ånimskog.

Middagen serverades i matsalen Opalen som var vackert uppdukad med blommor och levande ljus samt ett personligt häfte med varje gästs namn på innehållande dagens meny och en lista över årets nobelpristagare. Menyn som komponerats av kommunens kök startade med en tunnbrödsrulle fylld med lax och dillcreme, huvudrätten bestod av helstekt kotlettrad med potatisgratäng, brysselkål och dragonsås och hela middagen avslutades med Nobeltårta och kaffe.

Tillställningar av det här slaget är välkommet av de boende som var mycket nöjda och tyckte att det var fantastisk god mat och trevlig underhållning.

Anna-Greta Sjöberg och Erik Jakobsen

Vackert dukade bord förhöjde stämningen under Nobelmiddagen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 december 2016
Sidan publicerad av: Anna Sandström