HOPP till Bengtsfors

Simon Ljungman

Simon Ljungman, känd från Håkan Hellströms band och Augustifamiljen. Foto från tidigare HOPP-föreställning.

Söndagen den 26 mars kommer succéföreställningen HOPP till Bengtsfors och avslutar filmfestivalveckan. HOPP är ett musikaliskt konstverk såväl som en process för hållbar utveckling, ett möte mellan musik, sång och poesi, mellan det hållbara och det sårbara, mellan miljöfrågor och kultur, mellan unga och vuxna och mellan professionella och amatörer.

Musiken är nyskrivet material av Simon Ljungman, känd från Håkan Hellströms band och Augustifamiljen, och Mats Alfredson, textförfattare och miljökonsult under många år i Fyrbodalsregionen.

I samband med föreställningen som framförs i samarbete med lokala körer och förmågor planeras en miljömässa i miniformat. Jobbar ditt företag, förening eller organsiation aktivt med miljöfrågor eller har du andra idéer och funderingar kring konceptet eller mässan är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson, se nedan.

Om HOPP

HOPP är ett samarbete mellan Fyrbodals kommunalförbund och de deltagande kommunerna i regionen och har framförts/kommer att framföras i flera kommuner, under mars exempelvis i i Dals-Ed och Uddevalla. 

- Det är fantastiskt vilket engagemang som HOPP väcker var vi än spelar. Musiken och texterna verkar svara mot ett behov som människor har av att uppleva och vara i det positiva och hoppfulla i en tid när det pratas så mycket om hoten mot miljön och säkerheten, säger Simon Ljungman.

När HOPP premiärspelades under 2015 och våren 2016 i sju västsvenska kommuner var reaktionerna starka:

"Fantastisk. Helaktuell. Suggestiv.

Mäktig. Blev blåst av stolen. Djupt berörd.

Varm, eftertänksam och känslosam på många olika plan.

Kontakt

Johan Lilljeqvist
Handläggare
0531-52 63 52
johan.lilljeqvist@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström