Inbjudan till informationsmöte gällande investeringsplanen

Bild

Europa Direkt Fyrbodal kommer tillsammans med EU-kommissionen, Europeiska Investeringsbanken (EIB) och Almi Företagspartner att arrangera ett seminarium tisdag 25 april på Åmåls stadshotell gällande investeringsplanen. Det kommer även finnas möjlighet att boka tid för att diskutera projektidéer under eftermiddagen med EIB eller Almi.

Sedan den globala ekonomi- och finanskrisen har investeringstakten i EU varit låg. Samordnade insatser på EU-nivå sker för att vända den nedåtgående trenden och få fart på återhämtningen. Tillräckliga resurser finns och ska mobiliseras i hela EU till stöd för investeringar. Investeringsplanen ska ta bort hinder för investeringar, marknadsföra och bistå investeringsprojekt och använda nya och befintliga ekonomiska resurser på ett smartare sätt.

Under seminariedagen den 25 april ges information från EU-kommissionen, Europeiska Investeringsbanken (EIB) och Almi Företagspartner på förmiddagen. Enskilt möte med EIB och Almi kan bokas in under eftermiddagen, kontakta Europa Direkt Fyrbodal för mer information.


Förbättra affärsklimatet

Investeringsplanen ska ta bort hinder för investeringar, marknadsföra och bistå investeringsprojekt och använda nya och befintliga ekonomiska resurser på ett smartare sätt.

Läs mer på EU-kommissonens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du större investeringar på gång?

EIB kan hjälpa dig med att finansiera projekt med hög riskprofil och på så sätt maximera effekten av offentliga medel och attrahera privata investeringar.

Läs mer på EIB:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du en innovativ idé eller ny affärsidé?

För innovativa små och medelstora företag finns Almis Tillväxten. Syftet med lånet är att ge möjlighet till företag att utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt och lönsamhet. Vid företagsstart och för unga företag finns nya Mikrolånet, mindre lån med lång återbetalningstid, för att ge nya företag möjlighet att etableras och växa. Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan Tillväxtlån samt Mikrolån erbjudas till förmånliga villkor.

Läs mer på Almis hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program 25 april

09.30-10.00 Registrering och fika

10.00-10.30 Johan Wullt, EU-kommissionens representation i Sverige

10.30-11.00 Alexander Schenk, Europeiska Investeringsbanken i Sverige

11.00-11.30 Bengt Raner, Almi Företagspartner

11.30-12.00 Tid för frågor

12.00-13.00 Lunch (bekostas själv)

13.00-15.00 Inbokade enskilda möten

Sista anmälningsdag är 19 april.  Frågor och anmälan skickas till europadirekt@amal.se

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2017
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson