Konstgräsplanen på Långevi åtgärdad

Bild

Skärvor av glas upptäcktes bland det granulat som lagts ut på konstgräsplanen vid Långevi i Bengtsfors. Planen har nu sanerats och har använts av Bengtsfors IF under helgen.

Arbetet med konstgräsplanen har pågått under hösten 2016 och våren 2017. Nu senast har arbetet med att lägga på konstgräset genomförts och det var i samband med att planen skulle färdigställas med granulat som skärvorna upptäcktes. Ett försök att sanera planen har gjorts, men gav tyvärr inte ett säkert resultat. Saneringen kommer att forsätta till säkerheten på planen åter kan garanteras.

Uppdatering 2017-05-30 klockan 10.45

Under natten till tisdagen har också stenar kastats in på planen och skadegörelse gjorts på traktorn som finns på området. Samtliga händelser har polisanmälts. Bengtsfors kommun diskuterar nu hur bevakning av anläggningen kan ske.

Uppdatering 2017-06-07 klockan 08.05

Under slutet av vecka 22 genomfördes åtgärder på konstgräsplanen enligt anvisningar från de inblandade leverantörerna. Sanering genomfördes gånger med efterkontroll. Efter andra omgången hittades inga
glasbitar. Som en extra försiktighetsåtgärd kommer extra kontroller att genomföras efter de två närmaste veckornas harvning för att vara säkerställa att allt glas är borta. 

Det verkar sannolikt att orsaken till att glas och småstenar funnits på planen, är att det kommit med sandleveransen. Orsaken är inte bekräftad ännu men det verkar troligt då det förekommit  inblandning av kvartsbitar och sjöstenar som helt omöjligt kan ha kommit från annat håll. 

Så när det gäller föroreningarna i materialet på planen så pekar det mot att det är slarv och inte sabotage, vilket känns bra. Vi vill inte tro att det är någon som vill sabotera. Vi jobbar mot denna teori, säger Jonas Hell från Långevialliansen.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2017
Sidan publicerad av: Sara Larsson