Flitiga händer - populär samlingspunkt

Albin Olsson

Albin Olsson brukar sitta i kassan. Foto: Niklas Eriksson

När vi besöker Flitiga händer i Bengtsfors centrum är det fullt med folk i secondhandbutiken. Barn, unga och vuxna finns i butiken för att främst handla kläder. Det är onsdag den 12 juli och nästa vecka semesterstänger verksamheten mellan 17 - 28 juli.

- Nu har vi rea i butiken sen två veckor tillbaks, och det är mycket turister som hittar till oss, säger Elin Andersen som arbetar som habiliteringsassistent i butiken. Jag tycker Flitiga händer växer för var dag som går.

Flitiga händer är en LSS-verksamhet med daglig verksamhet för funktionsnedsatta där vi samarbetar med organisationen Emmaus Björkå sedan tre år. Första april förra året startade butiken i sina nuvarande lokaler i Bengtsfors. Från kommunens andra dagverksamhet i Årbol kommer egentillverkade saker som säljs. Annars bygger butikens sortiment på Second hand-utbud. De brukare som jobbar i butiken arbetar med sortering, strykning av kläder, kassa och mycket annat. Bland de mindre rummen i butiken rummen utmärker sig Retro-rummet med lite äldre kläder. Där inne finns också brudklänningar.

- Jag sitter i kassan, säger Albin Olsson. Man kan betala med kontanter eller Swish. Vi har fullt upp hela dagarna. Det är lika roligt att gå hit varje dag, och dagarna går fort.

- Jag tycker det roligaste är att stryka kläder, säger Henrik Gustafsson som jobbar i butiken två dagar i veckan. T-shirten Henrik bär för dagen är ett fynd från butiken.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2017
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson