Första spadtaget

Starten av bygget av ny förskola på Långevi i Bengtsfors har idag manifesterats. Förskolebarn invigde bygget med ett första spadtag.

Uppslutningen var god med både lokala byggentrepenörer, kommunala chefer, politiker, press och andra intresserade. Till denna förväntansfulla skara tågade små led av förskolebarn in på byggområdet. Tillställningen var förberedd med festis, tilltugg och en spade med hela fem skaft. Senast spaden användes var till invigningen av Utvecklingscentrum+. Den ihopsvetsade femskaftiga invgningsspaden lockade barnen att ta tag i högtidligheterna. Med några rejäla spadtag fick barnen fram flera stora leenden bland åhörarna.

- Det känns jätteroligt att ha tagit första spadtaget idag, tyckte förskolechef Lena Bernhardsson. Vi har ju behov av fler förskoleavdelningar och det blir 6 avdelningar för cirka 100 barn.

- Förhoppningen är att vi ska tillgodose behoven för ett bra tag framöver, trodde utbildningschef Carl-Göran Strutz, även om de senaste åren har visat att det är svårt att bedöma framtiden.

Invigningtalet hölls av Lena Grönlund, ordförande i utbildningsutskottet och vice ordförande Besnik Dautaj.

- Spaden är en symbol för det samarbete som krävs för att förskolan ska bli verklighet. Nu kommer det roligaste, när vi ska fortsätta att planera, sa Lena Grönlund.

Bengtsfors kommunalråd Per Eriksson var också på plats och var nöjd med dels placeringen av bygget, dels den nya trätekniken som ska användas samt att bygget ökar kommunens attraktionskraft ytterligare.

- Med bygget visar vi på attraktionskraften i kommunen. Kul att vi kan göra det med en ny sammanfogningsteknik i massivt trä. Vi vill vara en plats där man inte bara exporterar trä utan även förädlar vårt trä lokalt.

- Det blir en levande plats mittemellan samhälle och naturen, säger Per och syftar på läget med Långevi Sportcentrum.

Invigning av bygget av förskolan på Långevi

Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2017
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson