Få mer information om olika yrken på branschdag

Bild

Illustration: Sofia Magnusson

Du som går i åttan eller nian på Bengtsgården kommer att få mer information om olika yrken och branscher. Det är vägledare, studie- och yrkesvägledare och näringslivet som tillsammans planerar för en sådan dag.

Branschdagen kommer att bli den 21 november i höst. Syftet med dagen är att du som elev ska få information om de olika programmen på Strömkullegymnasiet och att arbetsgivarna berättar om vilka verksamheter och yrkesroller som finns inom allt från industri och process till kök samt vård och omsorg. Vi vill passa på att visa vilka spännande möjligheter det finns  både gällande gymnasieprogram och i arbetslivet. Vi vill ge dig olika tankar om yrkesval och val av gymnasieprogram. Arbetsförmedlingen kommer även finnas med under dagen och informera om arbetsmarknaden, framtidsutsikter och olika yrkesroller.

Först kommer ni att få information om olika verksamheter och de roliga och utvecklande yrkesval och branscher som finns. Därefter kommer du få besöka en minimässa med olika arbetsgivare. Vi räknar också med att någon från facket kommer och informerar om vad som gäller sommarjobb.

Du kommer få mer information om branschdagen av studie- och yrkesvägledaren Bim Lyrstrand och/eller dina klassföreståndare.

Hur är det att jobba som kock eller undersköterska?

Redan nu kan du lära dig mer om hur det är att jobba som kock och undersköterska inom kommunen. Vi har följt kocken Tom och undersköterskan Edvard på deras jobb och gjort filmer om deras yrkesvardag. Klicka på respektive bild så får du reda på mer om deras jobb.

Tom Eklund jobbar som kock. Foto: Niklas Eriksson

Edvard Felolmanis jobbar som undersköterska inom hemtjänsten. Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström