• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Bengtsforshus ges möjlighet att ansluta fastigheterna i området Höjden till fjärrvärme

Bengtsforshus ges möjlighet att ansluta fastigheterna i området Höjden till fjärrvärme

Bild

En del av fastighetsbeståndet på Höjden i Bengtsfors tätort. Foto: Niklas Eriksson

Bengtsforshus AB vill ansluta sina fastigheter i området Höjden i Bengtsfors till fjärrvärme. Frågan är principiellt viktig utifrån slutsatser i den genomförda utredningen av fjärrvärmeverksamheten. Kommunstyrelsen beslutade i förra veckan att de nu aktuella fastigheterna kan anslutas till
fjärrvärmenätet om ett leveransavtal om minst 15 år tecknas.

Under det senaste året så har det varit en debatt kring fjärvärmeverksamheten och under våren 2017 har verksamheten granskats och en utredning av verksamheten har presenterats för kommunstyrelsen med slutsatserna att affärsmässigheten i verksamheten behöver förändras. Utredningen berör en rad frågor men här är det centrala på vilket sätt fjärrvärmeverksamheten påverkas av nya anslutningar och vilken ekonomisk påverkan det har på verksamheten. 

Anslutningsavgiften kommer inte att kunna finansiera kostnaden för att ansluta fastigheten och en central fråga vid nyanslutningar är på vilket sätt de bidrar till ökade intäkter samt minskade kostnader för fjärrvärmekollektivet. Kommunstyrelsen valde därför att ge Bengtsforshus AB möjligheten att ansluta fastigheterna på Höjden om ett leveransavtal om minst 15 år tecknas.

Höjden från ovan

Foto: Niklas Eriksson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2017
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson