• Startsida
 • / Nyhetsarkiv
 • / Utbildning i upphandling - för företag, förvaltning och kommunala bolag

Utbildning i upphandling - för företag, förvaltning och kommunala bolag

Bild

Illustration: Sofia Magnusson

Hösten 2015 arrangerade Bengtsfors kommun en uppskattad utbildning i upphandling. Sedan dess har det kommit en ny LOU och alla frågeställningar kring LOU - till exempel vad man ska tänka på, utvärderingskriterier och kommunikation i upphandling är lika aktuella idag.

Start 9 januari klockan 18.00 på Utvecklingscentrum+

Bengtsfors kommun arrangerar därför en fortsättning på tidigare utbildning med ett upplägg som passar både de som deltog 2015 och nytillkomna. Innehållet är inte kopplat till någon särskild bransch utan ska vara användbart för alla som jobbar med upphandlingar.

Upplägget utgår från önskemål som både köpar- som leverantörssidan framfört. Alla deltagare kommer innan utbildningen få möjlighet att ange vilka frågeställningar man önskar diskutera. Dessa kommer att vävas in i workshops och diskussioner. Den röda tråden under utbildningen är frågan - Hur gör vi för att förstå varandra?

Om utbildningen

 • Genomförs under fyra tillfällen och är kostnadsfri
 • Datum 9 januari, 23 januari, 30 januari samt 13 februari 2018
 • Tidpunkt klockan 18:00-21:00
 • Vänder sig till företag, förvaltning och kommunala bolag i Bengtsfors kommun 
 • Utbildare Dan Frödén, Senior Advisor, Tenders AB.

Innehåll i korthet

 1. Nya LOU/LUF – grundläggande principer, tillämpning och ”vad att tänka på”
 2.  Workshops i grupper. Teman exempelvis ”Vad måste man veta för att göra en bra upphandling”, ”Hur gör vi för att förstå varandra”, ”Exempel på krav som kan tas bort”, ”Exempel på utvärderingskriterier som gynnar lokalt näringsliv utan att vara diskriminerande”, ”Dialog inför upphandling – modeller”
 3. Gemensamma diskussioner i stor grupp samt redovisning av vad man kommit fram till i grupperna under tillfälle 2.
 4. Rättsfall och praxis – genomgång av relevanta fall och vad vi kan lära av dessa. Sammanfattning och slutsatser. Avslutning och diplomutdelning.

För mer information kontakta Jeanette Lindh Svanqvist på telefon 0531-526044 eller mejl jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Anmälan senast 20 december 2017 via nedanstående formulär.

Jag anmäler mig till upphandlingsutbildningen med start den 9 januari 2018. Obs! Om ni är flera från samma organisation som tänker gå så behöver vi ändå ha en anmälan per person för att kunna ta kontakt via mejl för att kunna förbereda utbildningen på bästa sätt.  *
User information


Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2017
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson