Matsedel

Tallriksmodellen gör det enklare att välja mat så att eleverna får tillräckligt med näring. Alla skolor har tallrikar som är indelade i tre färgmarkeringar. Gult = potatis, pasta, ris, matvete, bulgur, couscous. Grönt = grönsaker, rotfrukter. Rött = kött, fisk, ägg, vegetariskt alternativ med linser, kikärter eller bönor. Foto: Niklas Eriksson

  • Vecka 8

    19-23 februari
    Måndag
    Korvgryta, ris, ärtor/majs/paprika

    Alternativ: vegetarisk korvgryta
    Tisdag
    Kassler, potatisgratäng, ananassallad, kokt broccoli

    Alternativ: kikärtsbiff
    Onsdag
    Kycklingsås, pasta, ärtor, majs

    Alternativ: grön pastasås
    Torsdag
    Stekt fisk, kall sås, citron, potatis, broccoli, ärtor

    Alternativ: kesobiff
    Fredag
    Helstekt kotlettrad, sås, äpplemos, potatis, kålsallad med morot, sommargrönsaker

    Alternativ: quornfilé, sås
     
  • Vecka 9

    26 februari - 2 mars
    Måndag
    Ost- och salsagratinerad falukorv, majs, amerikansk grönsaksblandning

    Alternativ: ost- och salsagratinerad sojakorv
    Tisdag
    Skånsk köttgryta, ris, ananassallad, kokt morot

    Alternativ: indisk tomatböngryta
    Onsdag
    Ugnsbakad lax, kall sås, potatis, ärtor, blomkål

    Alternativ: selleribiff, kall sås
    Torsdag
    Kycklingsoppa, hembakt bröd med pålägg, frukt

    Alternativ: potatis- och purjolökssoppa med linser
    Fredag
    Köttfärssås, pasta, riven ost, kålsallad med morot, kokt broccoli

    Alternativ: tomatsås med linser
     
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström