Energi och uppvärmning

Vatten

Foto: Sofia Magnusson

Energifrågor blir allt viktigare, både med tanke på privatekonomi och klimatpåverkan. Det kan vara en god idé att fundera över din energianvändning. Vi erbjuder flera olika kontaktmöjligheter för dig som behöver hjälp i dessa frågor.

Fjärrvärme

Om du vill ha ett pålitligt, ekonomiskt, miljövänligt, tyst, luktfritt och självgående uppvärmningsalternativ är fjärrvärme det självklara valet. Bengtsfors kommun erbjuder fjärrvärme på flera orter i kommunen. Du är självklart välkommen att kontakta oss med dina frågor om fjärrvärme.

El

Det lokala, kommunägda bolaget Bengtsfors Energi Handel tillhandahåller el (den rörliga delen av elförbrukningen) till kunder i hela landet. Elen som Bengtsfors Energi Handel säljer kommer, till 100 procent, från vattenkraft, som är den största förnybara energikällan.

Bengtsfors Energi Nät AB äger elnätet som finns i Bengtsfors tätort. Om du vill koppla upp din fastighet mot elnätet är det oss du ska ta kontakt med då vi är den enda elnätsleverantören på orten. Bengtsfors Energi Nät levererar även fiber till din fastighet.

Energi- och klimatstrategi

Bengtsfors kommun och de kommunala bolagen arbetar efter samma energi- och klimatstrategi som antogs i november 2008.

Energi- och klimatrådgivning

Du som privatpersoner, företag och organisation i Bengtsfors kommun kan få kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning.

Felanmälan

Bengtsfors Energi samt fjärrvärmenät (hela dygnet): 0531-52 61 62

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström