Bli deltidsbrandman

Foto: Sofia Magnusson

Som deltidsbrandman eller räddningspersonal i beredskap har du jourberedskap var fjärde vecka. Det är inte räddningstjänsten som är din huvudsakliga arbetsgivare. Vid ett larm måste du omedelbart bege dig till brandstationen och du behöver därför bo/jobba i närheten av stationen. Det krävs också att du deltar i våra regelbundna övningar.

För att arbeta som räddningspersonal krävs att du:

  • bor i någon av orterna Bengtsfors, Bäckefors eller Dals Långed
  • har god kondition
  • klarar höga höjder
  • inte lider av klaustrofobi
  • är stresstålig
  • är fullt frisk
  • har B-körkort
  • är simkunnig

Det är meriterande om du har c-körkort, sjukvårdsutbildning eller yrkeskompetens av något slag. För att bli anställd krävs att du får klarar av vårt fystest samt att du blir godkänd vid en läkarundersökning. Om du blir godkänd och anställd kommer du att få genomgå utbildning under fem veckor ”Grundkurs i räddningsinsats”, som anordnas av MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Utbildningen sker vanligtvis inom 1-2 år efter anställning. 

Välkommen att söka, vi är ett gott gäng!

Ansökan

Hör gärna av dig till vår räddningschef om du vill veta mer om arbetet som räddningspersonal i beredskap/deltidsbrandman.  Observera att du behöver ett godkännande från din arbetsgivare.

Se filmen om hur det är att jobba som deltidsbrandman

I filmen "Att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap" som tagits fram av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap berättar personer som är anställda som räddningspersonal i beredskap om sitt arbete inom räddningstjänsten.  I filmen beskrivs krav för anställning, hur tjänstgöringen med beredskap ser ut, vilken utbildning man får och mycket annat som kan vara av intresse för den som vill arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap.

Kontakt

Christian Rådén
Räddningschef
0531-52 61 16
christian.raden@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström