Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Vill du arbeta hos oss under pandemin?

I den pandemidrabbade tid vi nu lever i kan det uppstå en situation där Bengtsfors kommuns bemanning blir lidande. Har du arbetat hos oss tidigare, är du student eller bara känner att du vill hjälpa till, hör av dig till oss.

Det är främst inom vård- och omsorgssektorn som vi befarar en bemanningsbrist men även inom andra verksamheter kan det, i ett värsta scenario, uppstå brist på personal. De områden/yrkeskategorier vi ser som mest kritiska är:

  • Vård- och omsorgspersonal (vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor)
  • Styrning och krishantering
  • Räddningstjänst
  • Barnomsorg/pedagoger
  • VA-personal
  • Strömförsörjning
  • Transport
  • Socionomer
  • Ekonomer
  • Kommunikatörer

Om du anser att du kan arbeta i något av ovanstående område är du välkommen med din intresseanmälan. Använd nedanstående e-tjänst för att skicka in din anmälan. Våra chefer och övriga medarbetare är hårt belastade i nuläget och är tacksamma för minimering av telefonsamtal.

Skicka in din intresseanmälan med hjälp av vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Regeringen har meddelat att fribeloppet tas bort under 2020 för alla som studerar med studiemedel. Syftet är att underlätta för de studerande som nu går in och arbetar inom vården, samt att underlätta för de som blivit arbetslösa och nu vill börja studera. På CSN:s hemsida kan du läsa mer.länk till annan webbplats

Om du anmäler intresse för arbete inom förskola/skola/fritidshem eller inom vård och omsorg/LSS-verksamhet behöver du ett utdrag ur belastningsregistret som du kan visa upp vid en eventuell anställning. Begäran om utdrag gör du hos Rikspolisstyrelsen, se länkar nedan. Det tar en till två veckor att begära ett registerutdrag, det kan därför vara lämpligt att göra det direkt för att vara så förberedd du kan.

Blankett för begäran om utdrag från belastningsregistret (förskola/skola/fritids)

Blankett för begäran om utdrag från belastningsregistret (vård och omsorg)

Din intresseanmälan kommer att sparas hos oss under pågående pandemi och är tillgänglig för samtliga chefer i kommunen. Om din anmälan är intressant tar vi kontakt med dig för att få veta mer om dig och dina möjligheter att arbeta hos oss.

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Tisselskogs hällristningar, foto: Maria Ljungberg

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström