Specialpedagog

Vi behöver dig till Ekhagsskolan, välkommen med din ansökan senast .

Det är unikt med en samordnande speciallärartjänst som kan följa eleverna från ettan till nian och få ha ett helhetsperspektiv.

Jessica Klefberg Öhman
Samordnande speciallärare

Det här är vi

Ekhagsskolan, som ligger i samhället Dals Långed, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. Här går cirka 200 elever, från förskoleklass till och med årskurs sex. Till oss hör även två fritidshem varav det ena finns på skolan och det andra i Billingsfors. Vi är ett fyrtiotal lärare och annan personal som arbetar här. Våra lokaler är ljusa, rymliga och välutrustade med god tillgång till undervisning i grupprum. Vi jobbar i arbetslag där klasslärare och resurslärare ansvarar för undervisningen. Vi har också ett nära och ändamålsenligt samarbete med övriga resurser, såsom elevhälsa och andra stödfunktioner. Vi arbetar med konceptet one-to-one i vår lärandemiljö.

Ditt jobb är viktigt

Du arbetar för att barn och ungdomar som har behov av särskilt stöd i skolan ska få den hjälp de behöver så att de, utifrån sina förutsättningar, kan delta, utvecklas och uppleva sig som en tillgång i gruppen. Ditt arbete sker på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du utreder och följer upp ärenden och målet är att arbeta med tidiga och förebyggande insatser. I din yrkesroll ingår också att vara ett pedagogiskt stöd för övrig personal och sprida kunskap om hur olika funktionsvariationer påverkar utvecklingsprocesserna. Som specialpedagog ingår du i såväl skolans elevhälsa som kommunens specialpedagogiska nätverk.

Det här är du

För att arbeta som specialpedagog måste du vara kunnig och trygg i din yrkesroll och ha en förmåga att analysera olika situationer. Du har en bred insikt och erfarenhet kring inlärning och utveckling hos barn och unga och du vill hela tiden utvecklas inom området och ta del av ny forskning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet med dig och tycker om att vara drivande i frågor som rör verksamhetens pedagogiska utveckling. Din grundsyn skall präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt förhållningssätt till utmaningar. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är ansvarstagande och har förmåga att skapa och förmedla struktur och ordning. Och inte minst, du är bra på att etablera goda relationer till barn och unga, vårdnadshavare, skolpersonal och kollegor. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Lärarutbildning samt specialpedagogisk påbyggnadsutbildning.

Körkort klass B är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast eller efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

101/22

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Joakim Ekblom
Rektor
0531-52 64 53
joakim.ekblom@bengtsfors.se

Jonna Wikman, Lärarförbundet
0531-52 62 24

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors centrum, helt omgivet av vatten, foto: Marcus Reidevall

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 december 2022
Sidan publicerad av: Anna Sandström