Rektor

Vi behöver dig till Barn, utbildning, fritid och kultur, välkommen med din ansökan senast .

Det här är vi

Långevi förskola är en modern förskola med sex avdelningar som är byggd i massivträ och med ateljéer, teater, eget tillagningskök med egen matsedel anpassad till förskolebarnen och en fin utemiljö med direkt närhet till Långevi idrottsplats och skogen. Långevi förskola ligger i Bengtsfors tätort. Vår målsättning är att barn och vårdnadshavare ska känna sig välkomna, trygga och tycka det är roligt att komma till oss. Vi fokuserar på barnens trygghet där de är på sin egen avdelning i samverkan med andra avdelningar. Närheten till naturen, lekplatser och idrottsplats inspirerar oss att arbeta med natur och miljö och barnen har en naturligt bra motorisk miljö. Vi arbetar mycket med barns språkutveckling. För att utveckla och förstärka barnens språk använder vi oss dagligen av teckenkommunikation. Vår personal får kontinuerlig fortbildning i teckenkommunikation (TAKK).

Ditt jobb är viktigt

Som rektor jobbar du tillsammans med dina kollegor och medarbetare för att utveckla en modern förskola och säkerställa att barnen får bästa möjliga undervisning och omsorg. Du ansvarar för att rekrytera personal, organisera och schemalägga verksamheten. Som rektor har du verksamhets-, personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår även uppföljning och utvärdering samt systematiskt kvalitetsarbete. Du arbetar utifrån måldokument och verksamhetsplan som är utgångspunkten för din styrning av verksamheten. Du arbetar nära dina rektorskollegor för en likvärdig förskoleverksamhet i kommunen. Som rektor ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp där vi arbetar kollegialt med strategiskt utvecklingsarbete. Du är en viktig kugge i den kommunala organisationen och arbetar utifrån fattade beslut. Du samarbetar med både interna och externa aktörer för att leda verksamheten framåt.

Det här är du

Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt förhållningssätt till utmaningar. Du har goda ledaregenskaper, är modig, beslutsam och nytänkande. I övrigt är din personliga lämplighet och din samarbetsförmåga mycket viktiga delar. Att skapa kontakter är naturligt för dig och du har lätt att samverka med barn, vårdnadshavare, personal och kollegor. Du är ansvarstagande och har förmåga att skapa och förmedla struktur och ordning. Att vara serviceinriktad och ha förmåga att jobba mot våra övergripande, gemensamma mål är viktiga egenskaper för oss. Viktigt är också att driva kompetensfrågor och organisera verksamheten på ett effektivt sätt, liksom att tillsammans med medarbetarna driva utvecklingsarbetet inom förskoleverksamheten. Om du tidigare arbetat som ledare eller chef i en politisk styrd organisation med verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar är det självklart meriterande. Som rektor krävs att du har pedagogisk insikt och erfarenhet, och avklarad eller påbörjad rektorsutbildning väger tungt vid rekrytering.

Kompetenskrav

Högskoleutbildning som är relevant för jobbet

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

1 augusti 2023

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

28/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Fördelen med att jobba i en lite mindre kommun är att vi har nära till varandra i alla led

Joakim Ekblom
Rektor/skolledare

Kontakt

Björn Lindeberg
Utbildningschef
0531-52 62 04
bjorn.lindeberg@bengtsfors.se

Britt-Marie Aspmark, Lärarförbundet
0531-52 62 81

Jonna Wikman, Lärarförbundet
0531-52 62 24

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors gästhamn, foto: Sofia Magnusson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2023
Sidan publicerad av: Anna Sandström