Speciallärare/specialpedagog

Arbetsplats: Franserudsskolan. Sista ansökningsdatum: 2023-04-02

Det här är vi

Franserudsskolan, som ligger i centralorten Bengtsfors, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. På Franserudsskolan går drygt 350 elever i verksamheterna förskoleklass till och med årskurs sex och på skolan finns även fritidshem. Totalt arbetar cirka 60 lärare och annan personal på skolan. Våra lokaler är ändamålsenliga, ljusa och rymliga samt väl anpassade för pedagogisk verksamhet med god tillgång till undervisning i grupprum. På Franserudsskolan arbetar vi i arbetslag och undervisningen sker med en blandning av klasslärare/mentorer, ämneslärare. På skolan finns även elevassistenter/resurspedagoger med och arbetar i arbetslagen.
Från och med årskurs tre har vi ämneslärare i de praktiska ämnena och här finns arbetslag som ansvarar för vissa delar av det praktiska arbetet (PA) kopplat till undervisningen. Vi har ett nära samarbete med elevvård/elevhälsa, ledning och andra gemensamma resurser. På Franserudsskolan arbetar vi med konceptet one-to-one i vår lärandemiljö.

Ditt jobb är viktigt

Som speciallärare/specialpedagog är du en viktig del i vårt elevhälsoteamet där vi arbetar främjande och förebyggande men också med konkreta åtgärder och insatser.
Du:
- arbetar tillsammans i en elevhälsa med skolledning, kurator och skolsköterska för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans elever och personal.
- arbetar handledande och konsulterande med att utveckla arbetssätt och metoder på både grupp- och individnivå, men arbetar också operativt direkt med elever.
- är väl förtrogen med och stödjer arbetet kring pedagogiska utredningar, föreslår insatser och anpassningar samt medverkar i framtagandet av och uppföljning av åtgärdsprogram.
- är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor och du är en lagarbetare och ser vinsterna i att samverka regelbundet med alla arbetslag på skolan. Du är liksom spindeln i nätet!
- arbetar främjande genom att identifiera framgångsfaktorer och styrkor samt att arbeta för en tillgänglig skola för alla elever.

Det här är du

Du:
- är speciallärare/specialpedagog med erfarenhet från låg och mellanstadiet, även om du också kommer att möta förskoleklass.
- är väl förtrogen med det allsidiga specialpedagogiska uppdraget och tillsammans med skolledningen både vill och kan du driva utvecklingsarbeten att förbättra undervisning och arbetssätt för god måluppfyllelse.
- har kunskap om olika pedagogiska hjälpmedel, såväl fysiska som digitala, är lösningsorienterad och flexibel i att hitta metoder för att möta elevers olika behov.
- är en ansvarstagande person med god förmåga att arbeta tillsammans, där du både utmanar, stöttar och samarbetar med kollegor. - ser utmaningar som möjligheter och har förståelse för vikten av att skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med andra professioner, personal, elever och vårdnadshavare.
- har goda kunskaper i svenska språket och kan kommunicera både muntligt och skriftligt med alla det berör i din profession.

Vi lägger stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Kompetenskrav

  • Högskoleutbildning som är relevant för jobbet
  • Lärarexamen och specialpedagogexamen eller speciallärarexamen.

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

32/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Patrik Edvardsson
Rektor
0531-52 62 60
patrik.edvardsson@bengtsfors.se

Jonna Wikman, Lärarförbundet
0531-52 62 24

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors centrum, helt omgivet av vatten, foto: Marcus Reidevall

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 mars 2023
Sidan publicerad av: Annica Waldebro