Rektor Gymnasium och Vuxenutbildning

Arbetsplats: Barn, utbildning, fritid och kultur. Sista ansökningsdatum: 2023-06-11

Det här är vi

Barn, utbildning, fritid och kultur är ett av fyra verksamhetsområden i Bengtsfors kommun. Inom området har vi ansvar för all utbildningsverksamhet, kulturskola, elevhälsa, bibliotek etc. och således kontakter med en stor andel av invånarna i Bengtsfors kommun. Nu söker vi en rektor för gymnasiet och vuxenutbildningen som är samorganiserade i en gemensam enhet. Verksamheten bedrivs samlat i utbildningscenter i centrala Bengtsfors med ändamålsenliga specialsalar och lokaler rustade för hybridutbildning. Rektor ansvarar för cirka 25 anställda och har kvalificerat administrativt stöd, samt tillgång till elevhälsans alla kompetenser.

Ditt jobb är viktigt

I arbetet som rektor förväntas du driva processer och samordna satsningar när du tillsammans med kollegor och personal organiserar, driver och utvecklar verksamheten på olika områden. Du håller dig väl förtrogen med det dagliga arbetet för att kunna stödja verksamheten att nå goda resultat, men också för att utmana tankesätt och arbetsmetoder i syfte att uppnå en verksamhet som är förenlig med målen och politiskt fattade beslut. Som rektor ingår du i BUFK:s ledningsgrupp, och bidrar aktivt i kommunens utveckling.
Du deltar i uppföljningen av verksamheten och arbetar utifrån beslutade långsiktiga utvecklingssatsningar, samt som stöd i politiska processer. Du samarbetar med både interna och externa aktörer för att leda verksamheten framåt, inte minst när det gäller gymnasiets introduktionsprogram. Vuxenutbildningen står inför spännande utveckling tillsammans med våra grannkommuner som har i uppdrag att utöka sin samverkan, närmast kopplat till dimensioneringssamarbete om yrkesutbildning. Alla Dalslands kommuner ingår i ett gemensamt samverkansområde och stärker ständigt verksamheterna gemensamt. I Bengtsfors kommun arbetar näringslivsenhet, arbetsmarknadsenhet och vuxenutbildning mycket framgångsrikt i nära samverkan med den lokala arbetsmarknaden.

Det här är du

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning, gärna erfarenhet av ledningsuppdrag och är intresserad av verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du är van vid budget- och personalansvar, och har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, men väl så tungt väger det om du har erfarenhet av projekt- eller processamordning och strategiskt utvecklingsarbete. I övrigt är din personliga lämplighet och din samarbetsförmåga mycket viktiga delar.
Din grundsyn skall präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt förhållningssätt till utmaningar. Du kan etablera goda relationer till studerande, föräldrar, samarbetspartner, kollegor och medarbetare. Du har goda kunskaper inom IT och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Att informera och kommunicera i större som mindre sammanhang känner du dig bekväm med. Du är ansvarstagande och har förmåga att skapa och förmedla struktur och ordning. Att vara serviceinriktad och ha förmåga att jobba mot våra övergripande, gemensamma mål är viktiga egenskaper för oss.

Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Högskoleutbildning som är relevant för jobbet

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

74/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Björn Lindeberg
Utbildningschef
0531-52 62 04
bjorn.lindeberg@bengtsfors.se

Jonna Wikman, Lärarförbundet
0531-52 62 24

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 maj 2023
Sidan publicerad av: Annica Waldebro