Utbildningskoordinator

Arbetsplats: Kommunledningskontoret. Sista ansökningsdatum: 2023-06-09

Det här är vi

Campus Dalsland är ett lokalt campus i kommunal regi beläget i Bäckefors mitt i Dalsland. Det är de sex Dalslandskommunerna (Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Vänersborg och Åmål) som tillsammans driver Campus Dalsland med stöd från Västra Götalandsregionen.

Verksamheten inom ramen för Campus Dalsland utgörs i första hand av högskole- och universitetsutbildning samt relevanta yrkeshögskoleutbildningar (YH) med fokus att fylla ett identifierat behov hos de ingående kommunerna. Undervisningen är platsförlagd till Campus Dalsland (för de studerande), men kommer huvudsakligen bedrivas via så kallad distribuerad utbildning från respektive utbildningsanordnare. Vårt uppdrag är att bidra till nyskapande lösningar för individer, verksamheter och lokalsamhället, samt öka kunskapen om, och intresset för utbildning, forskning och innovation i Dalsland.

Ditt uppdrag är för Campus Dalsland och de sex samverkande kommunerna, men du blir juridiskt anställd av Bengtsfors kommun som administrerar verksamheten i enlighet med samverkansavtalet.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut tas kring inrättandet av tjänsten.

Mer information om Campus Dalsland hittar du här. Länk till annan webbplats.

Ditt jobb är viktigt

Är du vår nya kollega? Från i höst kommer vi ha utbildningar på plats i våra nyrenoverade lokaler i Bäckefors och därför söker vi nu en utbildningskoordinator.

Ditt huvudsakliga uppdrag kommer vara att koordinera, samordna och administrera utbildningarna som ges via Campus Dalsland. Det innebär att du kommer vara kontaktytan gentemot lärosäten samt övriga utbildningsanordnare och betyder att du måste vara väl förtrogen med högskolesektorn och dess förutsättningar.
Du kommer att vara länken mellan studenterna och lärosätet. I kontakten med studenterna ingår även att kunna stötta och vägleda i studierelaterade frågor samt att se till att den studiesociala miljön på campus fungerar. Du kommer även att ansvara för studentrekrytering och evenemang kopplat till det.

Utbildningarna vid Campus Dalsland kommer oftast ske i distribuerad form (studenterna är på plats men föreläsningar, seminarier etc. sker digitalt via uppkoppling mot respektive utbildningsanordnare), vilket betyder att det ställs höga krav på fungerande teknik i våra lokaler. Som utbildningskoordinator kommer du ha huvudansvar för driften och utvecklingen av vår digitaliserade utbildningsmiljö och i ditt uppdrag kommer det att ingå att genomföra utbildningstillfällen om hur våra hybridsalar fungerar för våra olika målgrupper.

I uppdraget ingår också att delta i det långsiktiga planeringsarbetet tillsammans med verksamhetsledaren.

Det här är du

Du är öppen och lösningsorienterad som person. Du har ett driv och en förmåga att ta egna initiativ. Att kunna skapa nya kontakter och nätverka är naturligt för dig. Dokumentation och uppföljning av dina uppgifter är en viktig del av ditt arbete. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och ser det inte som ett problem att tala inför olika målgrupper. God IT-kunskap är ett krav då du kommer att ansvara för den tekniska utvecklingen av verksamheten. Du ska ha god kännedom om högskolesektorn och hur den fungerar. Erfarenhet från arbete med studiesociala frågor/vägledning är meriterande. Kunskap om och förmåga att arbeta i projekt är en fördel.

Kompetenskrav

  • Du ska ha relevant högskoleutbildning
  • Du ska ha god kännedom om högskolesektorn
  • Du ska ha god IT-kunskap och kännedom om distribuerade utbildningar samt IKT
  • Du ska ha god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort klass B samt tillgång till egen bil är ett krav

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

80/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Kristina Sandström
Verksamhetsledare Campus Dalsland
0531-52 68 84
kristina.sandstrom@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Foto: Niklas Eriksson

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 maj 2023
Sidan publicerad av: Annica Waldebro