Stödassistent - inom LSS

Arbetsplats: LSS-enheten. Sista ansökningsdatum: 2023-09-29

Det här är vi

På LSS-enheten bidrar vi till att ge andra människor ett bra liv, vad kan vara viktigare? Inom vår verksamhet finns gruppbostäder som är bemannade dygnet runt, en del av våra brukare bor hemma och har då istället personlig assistans i hemmet. Vi har även korttidsplatser där vi tar emot både barn och vuxna samt dagliga verksamheter där våra brukare har sitt arbete. Vårt mål är att personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att leva som andra i enlighet med lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Ditt jobb är viktigt

Som stödassistent arbetar du med stöd och service efter vår brukares individuella behov. Det kan exempelvis handla om att stötta i olika aktiviteter, hjälpa till med påklädning eller vara ett stöd vid måltider.
Din huvudsakliga arbetsplats är på gruppboende men kommer kombineras med resurspass för att hjälpa till att täcka upp vid planerad och oplanerad frånvaro i första hand på egna enheten och i andra hand på annan plats inom LSS. Efter delegering från sjuksköterska kommer ditt arbete även att omfatta sjukvårdande uppgifter. Du har ett dokumentationsansvar för de brukare du arbetar med.

Det här är du

I uppdraget som stödassistent får du ta eget ansvar, det är viktigt att du är flexibel, trygg som person och att du sätter brukarens behov och önskemål i fokus. Du tycker om möten med människor, är lyhörd och empatisk samt har en vilja att samarbeta för att få till den bästa helhetslösningen för våra brukare. Vi ser gärna att du har vana vid att använda datorer och i synnerhet dokumentationssystemet Lifecare. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du tidigare arbetat som stödassistent är det meriterande. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Gymnasieutbildning
  • Undersköterskeutbildning med inriktning mot funktionsvariationer.
  • Barn- och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning (och/eller socialt arbete, pedagogiskt arbete).

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Vikariat, dock längst till och med 2024-03-31

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Snarast

Lön

Individuell lönesättning tillämpas

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

112/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Marie Ståhlberg
Enhetschef
0531-52 65 85
marie.stahlberg@bengtsfors.se

Kommunal
0531-52 60 72

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors centrum, helt omgivet av vatten, foto: Marcus Reidevall

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 september 2023
Sidan publicerad av: Annica Waldebro