Socialsekreterare

Arbetsplats: IFO ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad, integration. Sista ansökningsdatum: 2023-12-05

Det här är vi

På enheten för ekonomiskt bistånd arbetsmarknad och integration utreder vi rätten till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen och leder och samordnar insatser mot arbetslöshet. Vi hjälper även personer som har permanent eller tillfälligt uppehållstillstånd med etablering och integrering. I vårt arbete samverkar vi med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, vuxenutbildningen, kommunens näringslivsfunktion, övrig socialtjänst med flera. Våra lokaler finns på centrum vägen 21 i Bengtsfors.

Ditt jobb är viktigt

Som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd kommer du att, utreda och besluta rätten till ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning. I arbetsuppgifterna ingår även enklare rådgivning, planering och samordning i såväl interna som externa kontakter. Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetens arbetsmarknadssekreterare och tillsammans kommer ni att stötta den enskilde till egenförsörjning

Det här är du

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är önskvärt att du har erfarenhet av motiverande samtal och erfarenhet av att arbeta i Procapita/Lifecare. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet. För att du ska trivas i rollen som socialsekreterare ser vi att du är ansvarstagande, flexibel och driven som person. Du har lätt för att fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. Du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Vi vill att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd.

Kompetenskrav

  • Socionomexamen eller motsvarande

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Vikariat, dock längst till och med 2025-03-31

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

2024-01-08

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

126/23

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Ulrika Moberg
Enhetschef arbete och integration
0531-52 70 70
ulrika.moberg@bengtsfors.se

Maria Hurtig, Vision
0531-52 65 16

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Halmens hus på Majberget i Bengtsfors, foto: Anna Sandström

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 november 2023
Sidan publicerad av: Annica Waldebro