Behandlingssekreterare

Arbetsplats: IFO vuxenenhet - missbruk och socialpsykiatri. Sista ansökningsdatum: 2024-07-31

Det här är vi

Bengtsfors och Melleruds kommuner har en gemensam styrning och ledning av det sociala området för att lösa framtidens kompetensförsörjning och säkra socialtjänstens utvecklingsarbete. Området leds av en socialchef och delas in i fem verksamhetsområden; individ och familjeomsorg inklusive socialpsykiatri, vård och omsorg boende, vård och omsorg, stöd och service (LSS) samt stab och administration. Genom samarbetet skapas möjligheter att dela både chefstjänster och specialistkompetenser på ett sätt som blir fördelaktigt för båda kommunerna. Det finns en stor nytta med samarbetet då många frågor kopplade till kvalitetsutveckling och kvalitetsledningssystem är liknande i kommunerna, särskilt på en övergripande nivå. Vi arbetar enligt devisen ”Vi är i framkant och har en unik samverkan där individen alltid är i centrum”. Varmt välkommen att bli en del av vårt lag! Den gemensamma individ- och familjeomsorgen består av enheterna; Vuxenenheten, enheten för barn och unga, öppenvårdsenheten, ekonomiskt bistånd inklusive arbetsmarknad och integration samt enheten för bistånd vård och omsorg. Inom individ- och familjeomsorgen sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö och chans att påverka och göra skillnad.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Bengtsfors- och Melleruds kommun har sedan juni-23 en gemensam verksamhet i Bäckefors; vuxenenhet missbruk, beroende, socialpsykiatri och våld i nära relation. Vi har vår enheten belägen på Dalslands sjukhus och här arbetar socialsekreterare och behandlare i team runt klienterna. På enheten arbetar fem socialsekreterare och fyra behandlings
sekreterare med ledning av en 1:e socialsekreterare. I små kommuner är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.

Vi söker nu en behandlingssekreterare som vill vara en del av vårt team och fortsätta utveckla vår enheten på IFO.

Ditt jobb är viktigt

I vårt behandlingsarbete arbetar vi utifrån evidensbaserade och strukturerade arbetsmetoder. Under ledning av en 1:e behandlingssekreterare arbetar teamet bland annat med att utforma genomförandeplan av den beviljade insatsen samt ansvara för behandlingsarbete med klient.

På enheten arbetar vi med förändringsarbete genom teamarbete mellan behandlingssekreterare och socialsekreterare. Första mötet med klient sker oftast tillsammans med behandlingssekreterare och socialsekreteraren. Klienten får då en presentation om hur vi arbetar och vilka insatser som enheten kan erbjuda. Biståndsbeslutet tar sedan socialsekreterare men klienten kan även få icke biståndsbedömd insats genom råd- och stödkontakter. Vi genomför även arbete med klientgrupper samt anhörigstöd.

Vi skall stödja våra medborgare till självständighet.

Det här är du

Du ska ha och upprätthålla en god struktur i arbetet, vara en god organisatör och ha god förmåga att bemöta, vägleda klienter i deras situation. Du bör ha en god administrativ förmåga. Du skall vara duktig på samverkan, både internt inom verksamheten men framför allt externt mot olika samverkanspartners.

Kompetenskrav

  • Högskoleutbildning som är relevant för jobbet.
  • Meriterande är utbildningar riktade mot missbruk, beroende och våld i nära relation som till exempel: MI, ÅP, samtal om våld, samtal om frihet.

Körkort klass B och (endast undantagsvis) tillgång till egen bil i tjänsten

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

58/24

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Monica Backman
Enhetschef vuxenenheten missbruk/beroende och socialpsykiatri
0531-52 65 03
monica.backman@bengtsfors.se

Olle Vister, Vision
0531-52 65 21

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors kommun bjuder på ett rikt friluftsliv

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2024
Sidan publicerad av: Annica Waldebro