Satsning i Steneby på testmiljö för industriell trätillverkning

Foto: Anna Sandström

19 miljoner satsas på testmiljöer och utvecklingscentrum för industriell trätillverkning på Steneby i Dals Långed samt på Produktionstekniskt centrum i Trollhättan 

Tillväxtverket, Västra Götalands regionen och parterna i projektet Trämanufaktur satsar tillsammans 19 miljoner för att skapa en testmiljö och ett utvecklingscentrum för industriell trätillverkning i Västra Götaland.

Fokus i Trämanufaktur projektet ligger på tillverkningsprocesser och datorstödd produktion. Digitaliseringen innefattar produktionsprocessen men också områden som exempelvis VR (Virtual Reality) relaterat till design. Näringsliv och forskning samverkar och utbyter kunskap och erfarenheter inom ett brett nätverk.

– Det här blir ett lyft för företag inom bygg, komponent- och möbeltillverkning med flera, säger Peter Eriksson,

Det är öppet för fler företag att delta, vid intresse hör av er! Kontaktuppgifter finns i artikel. För mer information och kontakt följ länken: Artikel - 19 miljoner satsas på ny testmiljö för industriell trätillverkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi på näringslivsenheten och våra kollegor på Bengtsfors kommun önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ses igen 2019!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2018
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist