Ägarskifte: Vanliga frågor och praktiska lösningar webbinarium 15 april

Det var stort intresse för vårt tidigare webbinarium "Vägen till ett lyckat ägarskifte". Om du missade detta tillfälle eller vill titta igen så finns inspelningen här. Nu erbjuder vi ytterligare ett seminarium 15 april "Ägarskifte - Vanliga frågor och praktiska lösningar" som tar upp olika praktiska frågor och exempel på ägarskiften. Funderar på vad du ska göra för att överlåta eller sälja verksamheten eller är anställd och vill veta mer om hur medarbetare kan ta över en befintlig verksamhet? Det finns hjälp att få.

Det finns hjälp att få

Ungefär 25 % procent av alla företag i Dalsland har ägare som är över 64 år. Dalslands näringsliv står inför en stor generationsväxling. Vi kommuner i Dalsland har stort fokus på ägarskifte och erbjuder information, rådgivning och coachning i samverkan med olika experter från exempelvis Företagarna, Svenskt Näringsliv, Almi Väst och Coompanion Fyrbodal. Vi har tillsammans bland annat erbjudit dalsländska företag seminarier, rådgivning samt fördjupningskurser. Lyckade ägar- och generationsskiften är avgörande för både företag och anställda samt för företagsklimatet och välfärden i Dalsland. 

PK Data som utvecklar mjukvara i Högsäter är ett av företagen som deltagit i Almis ägarskiftesprogram. Delägaren Kenneth Olsson närmar sig pensionen och planerar att stiga åt sidan och överlåta bolaget till sin son som han startade bolaget med för 25 år sedan. För Kenneth var det många frågetecken som försvann tack vare rådgivning och experter. 

Programmet kom helt rätt i tiden för oss för jag hade funderat mycket hur det skulle gå till att lämna företaget. Samtidigt är det svårt att släppa allt som man vart med och byggt upp och kämpat med i så många år. Programmet var mycket nyttigt för oss och jag rekommenderar alla som är på väg att göra ägarskiften att delta. Det är många aha-upplevelser på vägen och vi har fått insikter som vi har nytta av nu i vårt ägarskifte, säger Kenneth Olsson. 

Webbinarium 15 april - Ägarskifte: Vanliga frågor och praktiska lösningar

På webbinariet 15 april klockan 08:00-09:00 kommer du få flera praktiska exempel på ägarskiften och svar på nedan frågeställningar.

  • Hur går det till? Vi får se praktiska exempel på företag som står ­inför ett medarbetarövertagande och vilka utmaningar de har mött.
  • Hur värderar jag företaget? Vi berättar mer om värdering och gör en enklare genomgång av hur man värdesätter sitt bolag.
  • Var börjar jag? Vi berättar hur du förbereder dig och ditt ­företag inför ett ägarskifte.Hur hittar jag finansiering? Vi visar vanliga upplägg vid ägar­skiften och vad som krav som ställs av banker och långivare.?

Erbjudande till företag i Fyrbodal

Funderar du på ägarskifte? Just nu får företag i Fyrbodal kostnadsfri rådgivning och hjälp genom hela processen!

Mer information och anmälan

Följ den här länken för mer information och anmälan till Ägarskifte: Vanliga frågor och praktiska lösningarlänk till annan webbplats

Har du frågor?

Du kan alltid ta kontakt med oss på näringslivsenheten, kontaktuppgifter hittar du längst ner.

Varmt välkomna!

Se inspelat webbinarium Vägen till ett lyckat ägarskifte

Vad roligt att 55 personer ville veta mer om Vägen till ett lyckat ägarskifte! Missade du vårt första webbinarie eller vill du titta igen? Du kan se webbinariet här där Företagarna, Almi Väst och Coompanion Fyrbodal berättar vad det finns för alternativ samt möjligheter att få stöd och hjälp med ägarskifte i företaget.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
+46(0)531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 mars 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist