Erbjudande till företag i Bengtsfors kommun - kostnadsfria skräddarsydda utbildningsinsatser för ditt företags behov

En pandemi, en digital revolution och en ny generation med unika digitala kunskaper som kallas generation Z har ändrat spelplanen för näringslivet. Kompetensutveckling är nyckeln till omställning och förnyelse. Vi kan via Fyrbodals kommunalförbund erbjuda dig som är företagare i Bengtsfors kommun en kartläggning av ditt kompetensförsörjningsbehov och därefter skräddarsydda kostnadsfria utbildningsinsatser för dig och dina anställda. Missa inte denna unika möjlighet!

Projekt Fenixz

Projekt Fenixz är en satsning som vill hjälpa företag i Fyrbodal och Skaraborg att möta dagens utmaningar. Vi tror att nyckeln är kunskap, i form av ny kompetens hos både företagsledning och medarbetare. Vi tror dessutom att generation Z med sina unika digitala färdigheter är just vad många företag behöver. Ett första steg kan vara att ta tillvara kunskapen hos era unga anställda. Därav z i slutet på Fenixz.

Projektet Fenixz vill stödja er företag genom att erbjuda kompetensutveckling för dig och din personal. Med utbildning får dina anställda möjligheten att utveckla sin kompetens och företaget får möjligheten att arbeta med kompetensförsörjning och förnyelse.

Företag som går med i Fenixz erbjuds kostnadsfria utbildningar för personalen. Efter avsiktsförklaring genomförs en kompetensplanering tillsammans med företaget, där kompetensbehov ringas in och en plan tas fram för hur anställda, ledning och företaget kan utvecklas vidare. Kompetensplaneringarna ligger till grund för det kursutbud som sedan erbjuds i projektet, där formen bestäms utifrån behov och förutsättningar.

Företag från alla branscher är välkomna, men vissa områden och branscher har lyfts fram som exempelvis besöksnäring, tillverkningsindustri, kulturella och kreativa näringar, transportnäring, handel, maritima näringar, jord och skogsnäring samt alla anställda i små och medelstora företag.

Missa inte denna unika möjlighet

Som företag i Projekt Fenixz får du hjälp att kartlägga ditt kompetensförsörjningsbehov på kort och lång sikt. I nästa steg erbjuds du och dina medarbetare kostnadsfria skräddarsydda utbildningsinsatser, som höjer kompetensen där det behövs.

Läs mer genom att klicka på länken Projekt Fenixz Länk till annan webbplats.

Vill du vara med, kontakta vår projektkoordinator i Fyrbodal:
Rebecca Gren Östlund
E-post: rebecca.gren.ostlund@fyrbodal.se
Telefon: 0522 - 44 08 60

Du kan såklart som alltid också kontakta oss på näringslivsenheten Bengtsfors kommun. Kontaktuppgifter till oss hittar du längst ner.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 april 2021
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist