Krisstöden till företag förlängs

Illustration: Sofia Magnusson

Regeringen föreslår att krisstöden till företagen förlängs till februari med anledning av de nya åtgärderna och restriktionerna på grund av pandemin. Det gäller omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och handelsbolag, omställningsstödet till aktiebolag samt möjlighet att ansöka om anstånd med skatt.

Krisstöd till företag med anledning av pandemin

Regeringens förslag till förlängda krisstöd förbereds i nuläget. Mer information om när möjligheten att ansöka öppnar meddelas senare. Här kan du läsa mer om regeringens förslag Regeringen återinför krisstöd till företag. Länk till annan webbplats.

Verksamt.se har samlat viktig information från myndigheter till dig som är företagare på en samlingsida som löpande uppdateras. Här får du löpande information om förlängningen av stöden, när ansökan kan göras med mera. För mer information följ länken Information till företagare till följd av coronaviruset. Länk till annan webbplats.

Förlängning av omsättningsstöd för enskild näringsidkare och handelsbolag

Du som driver enskild näringsverksamhet eller har ett handelsbolag och har drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd. Regeringen föreslår att omsättningsstödet återinförs för december 2021 och januari till februari 2022 med samma regler som tidigare. Regeringen meddelar att stödet kan komma att förlängas till mars 2022 vid behov.

Samlad information om vad som krävs för att söka stödet samt länk till Boverkets e-tjänst för ansökan kommer du hitta här Verksamt.se Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag. Länk till annan webbplats.

Förlängning av omställningsstöd för aktiebolag

Omställningsstödet innebär att du som företagare ska kunna ansöka om stöd för dina fasta kostnader om ditt företag hade tappat i omsättning på grund av coronaviruset. Omställningsstödet återinförs för december 2021 och januari-februari 2022 med samma regler som tidigare. Stödet kan komma att förlängas till mars 2022 vid behov.

Samlad information om vad som krävs för att söka stödet samt länk till Skatteverket för ansökan kommer du hitta här Verksamt.se Omställningsstöd till aktiebolag. Länk till annan webbplats.

Utökad och utvidgad möjlighet för företag att ansöka om anstånd med skatt

Regeringen föreslår en utökning av möjligheterna till till­fälliga skatteanstånd för att dämpa de likviditetsproblem som kan uppstå för företag i det här läget.

Samlad information om vad som krävs för att söka anstånd samt länk till Skatteverket för ansökan kommer du hitta här Verksamt.se Betalningssvårigheter. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2022
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist