Bengtsfors har bäst företagsklimat i Dalsland

Långsiktig utveckling av Bengtsfors kommuns ranking i Svenskt Näringslivs företagsklimatundersökning Källa: Svenskt Näringsliv

Svenskt näringsliv har presenterat enkätresultatet och rankingen från årets undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Årets rankingplacering 106 innebär en klättring med 13 placeringar jämfört med 2021. Bengtsfors kommun är med årets resultat bäst i Dalsland, näst bäst i Fyrbodal och är med vår nionde placering på topp 10 listan bland Sveriges landsbygdskommuner.

Över 32 000 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sina kommuner. I Bengtsfors har 90 företag svarat på enkäten. Ett stort tack till er företagare som svarat,

Vår positiva utveckling bygger på ett långsiktigt arbete tillsammans det lokala näringslivet. Samverkan, dialog och stort engagemang är det som skapar förutsättningar för ett attraktivt företagsklimat och tillväxt, säger Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare.

Sammanfattande omdöme och ranking

Företagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet i Bengtsfors kommuns är 3,7 vilket ger oss högst betyg bland kommunerna i Fyrbodal. Bengtsfors kommun ligger i år på plats 106 av totalt 290 kommuner. Vi klättrar 13 placeringar jämfört med föregående år. Vår långsiktigt positiva trend fortsätter och vi har förbättrat resultatet på majoriteten av enkätfrågorna.

Vi har ett mycket gott företagsklimat och det är glädjande att se den långsiktigt positiva utvecklingen. Vi vill rikta ett stort tack till alla företag och medarbetare i kommunens olika verksamheter som är med och bygger företagsklimatet, säger kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson.

Den totala rankingen utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från företagare i kommunen om företagsklimatet i den
kommun där företaget har sin huvudsakliga verksamhet. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in strukturella förutsättningar för företagande som exempelvis kommunalskatt, nyföretagsamhet, andel i arbete med mera.

För mer detaljer om enkätresultat och rankingplaceringar kan du läsa mer på Svenskt Näringslivs hemsida via länkarna längst ner på sidan.

Källa: Svenskt Näringsliv

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2022
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson