Workshop 27 september: Kick-starta företagets hållbarhetsarbete

Fotograf: Funny Livdotter Mötesplats Steneby

Vill du komma igång eller komma vidare med ditt företags hållbarhetsarbete? Välkommen till vår workshop 27 september på Dalslands Aktiviteter. Workshopen genomförs i samverkan med Almi Väst och är en del i Bengtsfors kommuns och Mötesplats Stenebys satsning på omställning till cirkulär ekonomi, RiK Symbios Bengtsfors. Vi erbjuder en skräddarsydd workshop utifrån just dina hållbarhetsområden där du får support och ett forum för att kick-starta företagets hållbarhetsarbete!

Kick-starta ditt hållbarhetsarbete

Under de företagarträffar vi genomfört inom RiK Symbios Bengtsfors under 2023 har det efterfrågats både ett forum och stöd för att kunna utveckla sitt eget företags hållbarhetsarbete. Vi är därför mycket glada att i samverkan med Almi Väst kunna erbjuda en inledande skräddarsydd workshop för strategiska hållbarhetsfrågor. Ett forum som kommer fortsätta även efter workshopen.

Ett konkret hållbarhetsarbete leder till ökad konkurrenskraft och lönsamhet för ditt företag samtidigt som det är ett medel för att nå de globala klimatmålen och öka vår gemensamma välfärd. Att utveckla och lyfta fram ditt hållbarhetsarbete kan ge dig en konkurrensfördel och vara anledningen till att det är just ditt företag som kunder och medarbetare väljer.

Hållbarhet i praktiken handlar inte om att göra så mycket som det bara går, utan om att hitta och välja de frågor där du och ditt företag kan ha störst påverkan, som dina kunder tycker är viktiga och som ligger i linje med företagets verksamhet. I workshopen utgår vi från just dina hållbarhetsområden och hjälper dig att ta nästa steg.

Om workshopen

 • När? 27 september klockan 07:45-10:00
 • Var? Dalslands Aktiviteter, Steneby Gård, Dals Långed
 • Workshopen är kostnadsfri och genomförs av Almi Väst i samverkan med RiK Symbios Bengtfors
 • Alla företagare i Bengtsfors kommun och Dalsland är välkomna till workshopen!
  Du behöver inte ha deltagit på någon av tidigare företagarträffar inom RiK Symbios för att delta på workshopen
 • Anmäl dig här senast 25 september Workshop: Kick-starta företagets hållbarhetsarbete Länk till annan webbplats.

Kort om innehåll

På workshopen får du bland annat hjälp med att:

 • prioritera hållbarhetsområden som är relevanta för ditt företag
 • påbörja en initial hållbarhetsstrategi för företaget med konkret handlingsplan
 • koppla till relevanta hållbarhetsmål inom ramarna för Agenda 2030
 • identifiera nya affärsmöjligheter kopplat till strategiskt hållbarhetsarbete samt företagets hållbarhetsrisker

Så går det till

En vecka före workshopen får du en länk till en enkät med 30 frågor inom hållbarhet. Baserat på dina svar, din bransch och storlek på företag kommer du att se dina topp 10 prioriterade hållbarhetsområden.
På workshopen får du arbeta med dina hållbarhetsområden och vad de innebär för ditt företag. Du får göra en väsentlighetsanalys på plats samt prioritera vilka dina topp 3 områden är för att du själv ska kunna ta fram en handlingsplan för dessa. Därtill får du diskutera med och få inspiration av andra företag på plats.

Varmt välkommen!

RiK Symbios Bengtsfors

I projektet Resurseffektiva och inkluderande kommuner genom symbios (RiK Symbios Bengtsfors) gör Bengtsfors kommun och Mötesplats Steneby en stor satsning på omställning till cirkulär ekonomi tillsammans med det lokala näringslivet, Chalmers Industriteknik och Fyrbodals kommunalförbund.
Här kan du läsa mer om satsningen: RiK Symbios Bengtsfors

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
Bengtsfors kommun
0531-52 60
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Vera Telemo
Hållbarhetsstrateg
Mötesplats Steneby
076-633 44 69
vera@motesplatssteneby.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 september 2023
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist