Vi har fått bästa betyget för vårt företagsklimat någonsin

Illustration: Sofia Magnusson

Svenskt Näringsliv har presenterat resultatet av sin årliga undersökning av företagsklimatet. Både Bengtsfors och Dals-Eds kommuner har båda fått betyget 4,0 och det högsta betyget för företagsklimat bland kommunerna i Fyrbodal. I vår kommun har 77 företag deltagit i enkäten och sammanlagt gett företagsklimatet betyget 4,0, vilket är en förbättring jämfört med föregående år. Den positiva trenden för det lokala företagsklimatet håller i sig över tid.

Det är glädjande att våra lokala företag är så nöjda med näringslivsarbetet att vi når vårt bästa betyg någonsin! Att utveckla ett positivt näringslivsklimat genom nära samarbete med det lokala näringslivet är en prioriterad fråga då det skapar möjligheter för företag att växa och förbättrar tillväxt och konkurrenskraft, säger Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande

Över 32 000 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sina kommuner. Resultatet av undersökningen utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras i höst. Det sammanfattande betyget på företagsklimatet 2024 är 4,0 att jämföras med förra årets betyg på 3,9. Betyget mäts i skalan ett till sex. Rikssnittet ligger 2024 på 3,5.

Bild: Svenskt Näringsliv

För sju år sedan bestämde vi oss att nå betyget 4,0, som är en drömgräns. Nu är vi där! Ett resultat av ett målinriktat tillsammansarbete mellan det lokala näringslivet och kommunens olika verksamheter. Stort tack till alla lokala företagare, entreprenörer som svarat på enkäten och hjälper oss att göra skillnad. Idag firar vi det fina resultatet, sen fortsätter vi jobbet mot ett ännu bättre företagsklimat, säger Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare.

Företagsklimatet i Bengtsfors 2024

Här nedan hittar du diagram, enkätfrågor och betyg samt länk till Svenskt Näringslivs rapport för mer detaljer om företagsklimatet i Bengtsfors kommun.

Diagrammet här nedanför visar det sammanfattande omdömet i företagsklimatet bland Fyrbodals kommuner.

Bild: Svenskt Näringsliv

Tabellen nedan visar Bengtsfors enkätresultat för 2024, jämfört med 2023 och Sverigesnittet.

Bild: Svenskt Näringsliv

Mer information

Svenskt Näringslivs sammanfattande rapport av enkätresultatet i Bengtsfors kommun hittar du här:
Sammanfattande presentation Bengtsors företagsklimat Länk till annan webbplats.

Mer information om undersökningen, betyg och statistik hittar du här:
Företagsklimat Bengtsfors. Länk till annan webbplats.

Har du frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 maj 2024
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist