Lyckad familjefest på Långevi Gård

Bild på alla gäster som minglar på Långevi Gård

Boende och grannar samlas på Långevi Gårds innegård för familjefest. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Det blev en eftermiddag fylld med glädje, gemenskap och möjligheter när Älva & Ängel Fastighets AB tillsammans med Bengtsfors kommun och Arbetsförmedlingen bjöd in till familjefest på Långevi Gård. Familjefesten, där drygt 200 boende och grannar från bostadsområdet deltog, bjöd på roliga aktiviteter för barn och ungdomar, god mat, musik, dans och glädje samt information och samtal om de utbildnings- och jobbmöjligheter som finns i Bengtsfors.

Foto på Ola Persson fastighetsägare Långevi Gård

Ola Persson fastighetsägare och initiativtagare till familjefesten minglade med alla gästerna på familjefesten. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Familjefest med över 200 besökare

Den 29 juni samlades boende på Långevi Gård till en familjefest där även grannar från närområdet var inbjudna. Familjefesten arrangerades av Älva & Ängel Fastighets AB, fastighetsägare till bostadsområdet Långevi Gård som ligger mellan Kinadalsvägen och Bolldalsvägen, tillsammans med Bengtsfors kommun och Arbetsförmedlingen. Målsättningen med familjefesten var att öka sammanhållningen bland boende samtidigt som alla jobb- och utbildningsmöjligheter som finns i kommunen lyftes fram.

Sammanhållning och gemenskap skapar trivsel i våra bostadsområden. Vi ville därför bjuda på en familjefest för alla som bor på Långevi Gård och i grannskapet. Tillsammans med Bengtsfors kommun och Arbetsförmedlingen kunde vi samtidigt lyfta fram alla de fantastiska möljigheter som finns att leva, bo och jobba i Bengtsfors, berättar Långevi Gårds fastighetsägare,
Ola Persson

Bild på Viktoria Gradin Familjecentralen Nyckelpigan

Viktoria Gradin från Familjecentralen bjöd på ansiktsmålning och information om Familjecentralens verksamhet. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Aktiviteter och information

Kultur- och fritidsenheten var på plats med Fritidsbussen som var lastad med information om fritidslånet, simskola och sommarlovsaktiviteter samt roliga aktiviteter för barnen.

Familjecentralen informerade om sin verksamheten och fick snabbt en lång kö till ansiktsmålningen. Det blev många katter, hjärtan, nyckelpigor, fjärilar samt film- och sagofigurer.

För de som ville veta mer om utbildningsmöjligheter berättade Vuxenutbildningen om de yrkesutbildningar, kombinations-utbildningar och SFI (Svenska För Invandrare) som erbjuds.

Arbetsförmedlingen fanns på plats för att informera om jobb- och utbildningsmöjligheter. Tillsammans med Bengtsforshus presenterades den planerade satsningen på jobbspår inom fastighetsskötsel.

Bengtsfors kommuns näringslivsutvecklare svarade på frågor om kommunens näringsliv och arbetsmarknad.

Det var fantastiskt att under dessa festliga former få träffa och samtala med många intresserade om alla jobb- och utbildningsmöjligheter som finns här. Vi informerade om allt från våra yrkesutbildningar till jobbspåret inom fastighetsskötsel som är på gång i samarbete med Bengtsforshus, säger Alisia Johansson, företagsrådgivare Arbetsförmedlingen och Sofia Edvardsson, studie- och yrkesvägledare på Bengtsfors kommuns Vuxenutbildning.

Bild på två personer som samtalar

Alisia Johansson, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen samtalade med gästerna om jobbmöjligheter och de jobbspår inom fastighetsskötsel som Bengtsforshus kommer erbjuda. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Mat, mingel, musik och TAGE-bord

Det minglades under hela eftermiddagen och luften fylldes av skratt och applåder när barn och ungdomar deltog i lekar och när musiken lockade till dans på innegården.

Det bjöds på en mängd olika läckra maträtter och bakverk som deltagare på Arbete och Integrationsenheten i Bengtsfors kommun lagat och bakat.

Bild på de läckra maträtter som bullades upp på långborg

Gästerna fick njuta av en läcker hemlagad buffé av olika rätter. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Ett särskilt uppskattat inslag var TAGE-bordet, där gästerna kunde ta kläder de behövde och lämna kläder de inte längre använde. TAGE-bordet sponsrades med sin första uppsättning kläder av Långed Garderob, Wargön Innovation och privatpersoner. Under eftermiddagen var det många kläder som bytte ägare samtidigt som TAGE-bordet löpande fylldes på av de boende.

Bild på secondhand klädet på TAGE-bortet

Kläder sponsrade av Långeds Garderob, Wargön Innovation och privatpersoner fyllde flera bord och många kläder bytte ägare. Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Bild på secondhand kläder på klädstång

Fotograf: Jeanette Lindh Svanqvist Bengtsfors kommun

Informationsträff om utbildnings- och jobbmöjligheter i höst

I höst kommer vi följa upp familjefesten bland annat med en informationsträff om de olika de olika utbildningsmöjligheter som erbjuds i Bengtsfors, berättar Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivsutvecklare Bengtsfors kommun.

Vi som arrangerade familjefesten vill tacka alla som som deltog och gjorde dagen så speciell!
Älva & Ängel Fastighets AB - Långevi Gård, Bengtsfors kommun och Arbetsförmedlingen

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juli 2024
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist