Arena skogs seminarier för skogsägare i augusti och september

Bild: Arena Skog

Arena Skog har fyllt på sin kalender efter sommaren och bjuder under augusti och september in skogsägare till flera intressanta seminarier och aktiviter. I augusti startar en grundkurs för skogsägande kvinnor och i september kan du lära dig mer om att beställa markberedning samt möjligheter och utmaningar med ett mer variationsrikt skogsbruk.

Storsatsning på skog i Västra Götaland

Arena skog är en storsatsning på skog i Västra Götaland och en neutral arena för skogliga ämnen. Arena skogs uppgift är att bidra till ökad kompetens hos inom den skogliga bioekonomin. Här kan du läsa mer om satsningen, nyheter, kommande aktiviteter med mera - Arena Skog Länk till annan webbplats..

Aktuella seminarier och aktiviteter i augusti och september

Grundkurs för skogsägande kvinnor

Nu har du som kvinna möjlighet att gå en helt kostnadsfri grundkurs i skogsbruk.

Variation i skogsbruket

Arena Skog bjuder in till två kostnadsfria träffar kring möjligheter och utmaningar med ett mer variationsrikt skogsbruk. Träffarna är separata så välj om du vill delta på en av träffarna eller båda. Båda träffarna är kostnadsfria.

Seminarium - variation i skogsbruket och påverkan på biologisk mångfald

I den första delen presenteras kunskaper som ligger till grund för dagens debatter om hyggesfritt skogsbruk och trakthyggesbruk.

Skogsträff - variation i skogsbruket och påverkan på biologisk mångfald

I den andra delen av två träffar om variation i skogsbruket får du som deltagare möjlighet att besöka en skogsfastighet i Brålanda. Skogsägarens ledord är variation och att ta vara på de möjligheter som finns i naturen, med ambitionen att det ska vara ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart.
Anmäl dig till Arena Skogs kostnadsfria kurser & evenemang på Arenaskog.se

Webinarium - Att beställa markberedning

Välkommen att delta på Arena Skogs kostnadsfria webbinarium om att beställa markberedning som både är skonsam och ökar skogens produktionsförmåga. Även om markberedning ofta beställs av en virkesköpare, finns det många fördelar att som skogsägare, entreprenör eller rådgivare ha insikt i processen.

Kontaktuppgifter Arena Skog

Har du frågor kan du ta kontakt på info@arenaskog.se
Du hittar även kontaktuppgifter här Kontaktuppgifter Länk till annan webbplats.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2024
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist