Allas ansvar att förhindra smittspridning

Regeringen och landets myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla individer har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset i samhället. Här har vi samlat råd och rekommendationer på vad du bör, kan och får göra. 

Stäng meddelande

Hur gick det med medborgarlöftena 2017?

Under 2017 lovade polisen och Bengtsfors kommun att tillsammans agera för att öka tryggheten i Billingsfors och för att minska bostadsinbrotten i kommunen. Det skrev både Bengtsfors kommun och Polismyndigheten under på i ett medborgarlöfte.

Fokus var här för medborgarlöftet 2017 var ökad trygghet i Billingsfors, då man på orten under 2016 hade stora bekymmer med blland annat villainbrott. Polisen satsade, tillsammans med Bengtsfors kommun, mot
bostadsinbrott och inbrottsligor i kommunen under förra året och kan nu konstatera att de fullbordade villainbrotten gått ner från 27 till 10 i Bengtsfors kommun som helhet. I Billingsfors har villainbrotten minskat från 11 under 2016 till 1 under 2017. I Billingsfors har det anmälts ca 20 % färre brott under 2017 jämfört med
2016. Här kan särskilt framhållas ett bra samarbete med räddningstjänsten som gjort offensiva insatser med brandsyn mot flera fastigheter där boendeförhållandena inte var bra och där flera medlemmar i inbrottsligorna huserade.

Den ökade uppmärksamheten gjorde att flera av dessa personer självmant lämnade trakten i de fall de inte togs i förvar för avvisning ur riket eller frihetsberövades för brott, säger Peter Torstensson, kommunpolis.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 december 2018
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson