Bengtsfors ridklubbs ungdomssektion får folkhälsopris 2018

Folhälsopristagare

Folkhälsopristagare 2018 är Bengtsfors ridklubbs ungdomssektion. På bilden ser du från vänster till höger: folkhälsostrateg Sara Gyllenberg, Ottilia Johannesson, Maja Lundin, Linn Johansson, Amanda Aloandersson, Linnea Rådén, Ida Bratt och kommunalråd Per Eriksson.

Folkhälsorådet delar årligen ut ett pris till en person, grupp av personer, förening, förvaltning, organisation eller liknande som genom ett aktivt arbete gör en  särskild insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun. 2018 års folkhälspris går till Bengtsfors ridklubbs ungdomssektion.

Folkhälsopriset utgörs av en prissumma på 10 000 kr och beslutas av kommunens folkhälsoråd. De fick ta emot utmärkelsen vid kommunfullmäktiges julavslutning på Facklan i Bäckefors.

Bengtsfors ridklubbs ungdomssektion tilldelas priset med följande motivering:

Bengtsfors ridklubb har efter ihärdiga försök fått till en aktiv ungdomssektion, som jobbar självständigt. Det har visat sig vara mycket lyckat. Ungdomarna inser vikten av att jobba ideellt och att få med sig fler ungdomar.

En ridklubb är även en ungdomsgård som bidrar till att ge ungdomar bra förutsättningar till en meningsfull sysselsättning, personlig utveckling och en drogfri miljö. Genom ett aktivt arbete gör Bengtsfors ridklubbs ungdomssektion en god insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2018
Sidan publicerad av: Niklas Eriksson