Välkommen till vårterminen på familjecentralen Nyckelspiken

Madeleine Wilhelmsson och Viktoria Gradin framför nya lokaler för Öppna förskolan Nyckelspiken 14 augusti 2018

Madeleine Wilhelmsson och Viktoria Gradin med flera hälsar alla välkomna till vårterminen på familjecentralen Nyckelspiken. Foto: Niklas Eriksson

Nu drar vårterminen igång på familjecentralen Nyckelspiken. Familjecentralen Nyckelspiken är en mötesplats för barn i åldern 0-6 år och deras föräldrar. Vi finns på Storgatan 20 i centrala Bengtsfors. Den här terminen fokuserar Nyckelspiken lite extra på hälsa, rörelse, kommunikation och relationer. Här är ett axplock av vårterminens program. Barnkonventionen som blev lag 1 januari 2020 ligger till grund för vår verksamhet. Följ Nyckelspiken på Facebook eller Instagram för att få uppdateringar kring programmet.

Nyckelspikens matkasse

I januari blir det information från dietist Maria Bengtsson om familjecentralens ”Matkasse”. Då får du tips och ideér om bra och hälsosam mat som dessutom inte tar lång tid att tillaga. Matkassen innehåller 6 veckomenyer med recept och inköpslista. Varje måltid tar högst 30 minuter att tillaga och är näringsrik, hälsosam och passar hela familjen.

Bokklubb för vuxna

Under mars månad startar vi upp en bokklubb för vuxna där vi läser två utvalda kapitel per vecka och sedan pratar om det vi har läst. Vårens bok heter Fem gånger mer kärlek skriven av Martin Forster. Bokklubben är gratis och man får låna boken under kursens gång.

ABC - Alla barn i centrum

I januari/februari är det dags för föräldrautbildningen ABC- Alla barn i centrum. Utbildningen pågår under fyra veckor med start 28 januari. ABC bygger på boken Fem gånger mer kärlek och är forskningsbaserad. Alla barn i centrum är en föräldrautbildning som bygger på att stärka banden mellan barn och vuxen. Att bli mer delaktig i barnens vardag och minska eventuella konflikter. Kursen återkommer varje vår och höst. Här finns mer information och möjlighet att anmäla dig till föräldrautbildningen.

Vad är TAKK?

Fredag 6 mars kommer pedagog Gunvor Håkansson till oss och berättar om Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK). Då får du skapa ett eget teckenknippe på sex ord som du kan använda i ditt dagliga möte med dina barn.

Övriga aktiviteter

  • Under terminen arbetar vi med rörelser i form av rörelsesånger, minigympa, hinderbanor och utelek med mera.
  • På Sportlovet och Påsklovet hittar vi på någon lite extra rolig utevistelse då även storasyskon kan hänga med.
  • Vi avslutar terminen med en sommarfest i Juni.
  • Varje vecka har vi öppen förskola enligt följande; måndagar klockan 09.00-13.00 för barn 0-6 år, onsdagar klockan 09.00-13.00 är de babycafé för barn 0-1 år, men även barn som fyllt ett år är välkomna samt fredagar klockan 09.00-12.00 för barn 0-6 år.

 

Mer information

Mer information om Nyckelspiken på www.bengtsfors.se/nyckelspiken

På Instagram och Facebook kan du få löpande information om datum och tider för de olika aktiviteterna.

Till oss är ALLA välkomna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson