Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Vill du arbeta hos oss under pandemin?

Denna information publicerades: 2020-03-21 11.42

Informationen uppdaterades senast: 2020-04-24 13.29

Din hjälp är välkommen och värdefull. Illustration: Sofia Magnusson

I den pandemidrabbade tid vi nu lever i kan det uppstå en situation där Bengtsfors kommuns bemanning blir lidande. Har du arbetat hos oss tidigare, är du student eller bara känner att du vill hjälpa till, hör av dig till oss.

Det är främst inom vård- och omsorgssektorn som vi befarar en bemanningsbrist men även inom andra verksamheter kan det, i ett värsta scenario, uppstå brist på personal. De områden/yrkeskategorier vi ser som mest kritiska är:

 • Vård- och omsorgspersonal (vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor)
 • Styrning och krishantering
 • Räddningstjänst
 • Barnomsorg/pedagoger
 • VA-personal
 • Strömförsörjning
 • Transport
 • Socionomer
 • Ekonomer
 • Kommunikatörer

Om du anser att du kan arbeta i något av ovanstående område är du välkommen med din intresseanmälan. Använd nedanstående e-tjänst för att skicka in din anmälan. Våra chefer och övriga medarbetare är hårt belastade i nuläget och är tacksamma för minimering av telefonsamtal.

Skicka in din intresseanmälan med hjälp av vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stort tack, din hjälp är välkommen och värdefull!

Efter din anmälan

Din anmälan hamnar i en databas som vår rekryteringspersonal har tillgång till. Bland er som anmält intresse för arbete inom vården men saknar vårdutbildning väljer vi löpande ut personer som erbjuds vårdutbildning. Utbildningen består av:

 1. En halv dags introduktion om Bengtsfors kommun samt en kort brandutbildning.
 2. En webbutbildning som finns på Socialstyrelsens webbplats. Utbildningen tar mellan tre och fyra dagar att slutföra.
 3. En kort återträff för undervisning i förflyttningsteknik.
 4. Om du blir aktuell för arbete blir du även kallad till en kort praktisk introduktion inom någon av våra verksamheter.

Du som anmält intresse inom något annat område än vård och omsorg blir kontaktade av respektive chef inom kommunen som behöver hjälp.

Mer information

Regeringen har meddelat att fribeloppet tas bort under 2020 för alla som studerar med studiemedel. Syftet är att underlätta för de studerande som nu går in och arbetar inom vården, samt att underlätta för de som blivit arbetslösa och nu vill börja studera. På CSN:s hemsida kan du läsa mer.länk till annan webbplats

Om du anmäler intresse för arbete inom förskola/skola/fritidshem eller inom vård och omsorg/LSS-verksamhet behöver du ett utdrag ur belastningsregistret som du kan visa upp vid en eventuell anställning. Begäran om utdrag gör du hos Rikspolisstyrelsen, se länkar nedan. Det tar en till två veckor att begära ett registerutdrag, det kan därför vara lämpligt att göra det direkt för att vara så förberedd du kan.

Blankett för begäran om utdrag från belastningsregistret (förskola/skola/fritids)

Blankett för begäran om utdrag från belastningsregistret (vård och omsorg)

Din intresseanmälan kommer att sparas hos oss under pågående pandemi och är tillgänglig för samtliga chefer i kommunen. Om din anmälan är intressant tar vi kontakt med dig för att få veta mer om dig och dina möjligheter att arbeta hos oss.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2020
Sidan publicerad av: Anna Sandström