Avsnitt 2 av podden "ung i bengan"

Illustration till avsnitt för podden ung i bengan

Andra poddavsnittet handlar om sorg och saknad. Illustration: Sofia Magnusson

Ung i bengan är en podd med fem avsnitt. Sju ungdomar mellan 15 och 19 år i Bengtsfors kommun pratar om olika ämnen som rör deras liv och vardag. I varje avsnitt medverkar en inbjuden gäst med anknytning till ämnet.

Avsnitt två: Sorg och saknad

I avsnittet om sorg och saknad får podden besök av Elisabeth Radovic, präst i Svenska kyrkan i Bengtsfors. Ungdomarna berättar om de saknar någon och resonerar kring begreppet sorg och dess innebörd. Saknad och sorg kan vara svårt att prata om men är nog så viktigt att göra, då de flesta av oss någon gång i livet upplever sorg och saknad efter någon.

Ung i bengan är ett folkhälsoprojekt som drivits tillsammans med kultur och fritidsenheten. Folkhälsoarbetets prioriterade område för 2018-2019 är "Insatser inom området psykisk hälsa" och syftet med "ung i bengan"-projektet har varit att prata om viktiga ämnen som tangerar psykisk hälsa.

Att använda podd som verktyg är ett nytt sätt för oss att arbeta men har varit väldigt lyckat för just den här målgruppen, säger folkhälsostrateg Sara Gyllenberg. En annan positiv aspekt har varit att fler ungdomar fått upp ögonen för fritidsgårdens verksamhet.

Tidigare avsnitt

Kommande avsnitt

Totalt är fem avsnitt inspelade. De kommer att släppas med en veckas mellanrum med start den 2 maj. Avsnitten handlar om:

  • Må bra - släppt
  • Sorg och saknad
  • Sociala medier - släpps 16 maj
  • Sex och samlevnad - släpps 23 maj
  • Framtid - släpps 30 maj
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 maj 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström