Avsnitt 3 av podden "ung i bengan"

Illustration till avsnitt för podden ung i bengan

Tredje poddavsnittet handlar om sociala medier. Illustration: Sofia Magnusson

Ung i bengan är en podd med fem avsnitt. Sju ungdomar mellan 15 och 19 år i Bengtsfors kommun pratar om olika ämnen som rör deras liv och vardag. I varje avsnitt medverkar en inbjuden gäst med anknytning till ämnet.

Avsnitt tre: Sociala medier

I detta avsnitt diskuterar ungdomarna hur mycket tid de lägger på sociala medier och vad som är bra och dåligt med just sociala medier. När började man använda sociala medier egentligen och hur har det förändrats fram till i dag? Ungdomarna är under detta avsnitt sina egna gäster. Deras budskap är att inte låta sociala medier bli det enda sättet att bekräfta varandra utan uppmuntra, trösta och peppa varandra även när ni ses eller gör saker ihop, det är viktigt för alla.

Ung i bengan är ett folkhälsoprojekt som drivits tillsammans med kultur och fritidsenheten. Folkhälsoarbetets prioriterade område för 2018-2019 är "Insatser inom området psykisk hälsa" och syftet med "ung i bengan"-projektet har varit att prata om viktiga ämnen som tangerar psykisk hälsa.

Att använda podd som verktyg är ett nytt sätt för oss att arbeta men har varit väldigt lyckat för just den här målgruppen, säger folkhälsostrateg Sara Gyllenberg. En annan positiv aspekt har varit att fler ungdomar fått upp ögonen för fritidsgårdens verksamhet.

Tidigare avsnitt

Kommande avsnitt

Totalt är fem avsnitt inspelade. De kommer att släppas med en veckas mellanrum. Avsnitten handlar om:

  • Må bra - släppt
  • Sorg och saknad
  • Sociala medier
  • Sex och samlevnad - släpps 23 maj
  • Framtid - släpps 30 maj
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström