Sista avsnittet av podden "ung i bengan"

Illustration till avsnitt för podden ung i bengan

Femte poddavsnittet handlar om framtiden. Illustration: Sofia Magnusson

Ung i bengan är en podd med fem avsnitt. Sju ungdomar mellan 15 och 19 år i Bengtsfors kommun pratar om olika ämnen som rör deras liv och vardag. I varje avsnitt medverkar en inbjuden gäst med anknytning till ämnet.

Avsnitt fem: Framtid

Sista avsnittet och det märks att ungdomarna har flyt i diskussionerna och få andra ljud som stör i bakgrunden. I detta program gästas ungdomarna av Dennis Wessman, studievägledare på Strömkullegymnasiet i Bengtsfors. Ungdomarna pratar om vad de tror om sin framtid och om hur deras val kommer att påverka dem. Det är så betydelsefullt att man som ung har drömmar eller framtidsvisioner även om de ibland kan ta andra vägar än vad man tänkt sig.

Ung i bengan är ett folkhälsoprojekt som drivits tillsammans med kultur och fritidsenheten. Folkhälsoarbetets prioriterade område för 2018-2019 är "Insatser inom området psykisk hälsa" och syftet med "ung i bengan"-projektet har varit att prata om viktiga ämnen som tangerar psykisk hälsa.

Att använda podd som verktyg är ett nytt sätt för oss att arbeta men har varit väldigt lyckat för just den här målgruppen, säger folkhälsostrateg Sara Gyllenberg. En annan positiv aspekt har varit att fler ungdomar fått upp ögonen för fritidsgårdens verksamhet.

Tidigare avsnitt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 maj 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström