Utbildningssatsning stärker vuxenutbildningen

Denna information publicerades:

Informationen uppdaterades senast:

Foto: Anna Sandström

Regeringen presenterar nu utbildningsinsatser för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av den pågående pandemin. Genom att satsa på olika former av utbildning ska det bli enklare att möta en kommande omställning på arbetsmarknaden.

Av regeringens presentation framgår att de som förlorar sina jobb med anledning av coronaviruset ska ges goda möjligheter att utbilda sig. Kommunerna bör därför ges därför bättre förutsättningar att erbjuda gymnasial yrkesutbildning till vuxna vilket ger möjlighet att utvecklas inom en bransch eller växla till en bransch där det råder kompetensbrist.

Hör av dig!

På vuxenutbildningen ser vi positivt på satsningen som gör att vi kan erbjuda såväl fler utbildningsplatser som fler olika yrkesutbildningar. Tillsammans med närliggande kommuner som vi har ett upparbetat samarbete med, kommer vi att kunna erbjuda ett stort antal olika yrkesutbildningar.

Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare redan nu för att hitta rätt utbildning för dig och lägga upp en plan för eventuella studier.

Välkommen till oss och ta hand om dig!

Nyheter om vårt utbud direkt i din inkorg!

Med hjälp av vår prenumerationstjänst kan du få information om våra nya utbildningar till din e-postadress.
Ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad om vårt utbud!

Anmäl din prenumeration här.

Kontakt

Sofia Edvardsson
Studie- och yrkesvägledare samt koordinator
0531-52 81 33
sofia.edvardsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2022
Sidan publicerad av: Anna Sandström